Ruud Spierings geniet van Kethel Spaland

VOETBAL – De zondagvoetballers van Kethel Spaland kregen een karrenvracht aan kansen op bezoek bij Besiktas, maar scoorden slechts één keer. Glenn van Troost, bepaald niet toevallig met zijn specialiteit de vrije trap, schoot zijn club naar de 0-1 zege.

door Ton de Leede

Jonge spelers

Besiktas schijnt niet bepaald de favoriete tegenstander van de meeste verenigingen te zijn. Ook Kethel Spaland liep niet te ‘shinen’, maar was tegen de lager geklasseerde ploeg veel beter. Trainer Ruud Spierings was uitermate te spreken over het optreden van zijn pupillen. Door de blessure van Robin Hos, die nog wel 4 weken zal ontbreken, stond de 15-jarige (!!!) Cas Buckens onder de lat. Een eerstejaars B-junior op het veld van Besiktas. Zonder problemen hield de junior zijn doel schoon. Ook A-junior Remco Wuister speelt inmiddels zijn potjes in de hoofdmacht naar behoren.
Vandaag trad ook Yannick van der Meer, zoon van amateur voetbaltopper Faust, voor het voetlicht. Ook 1e jaars A-junior met potentie en meteen inbreng.

Rond de 65e minuut viel de beslissing. Glenn van Troost mocht aanleggen en schoot Kethel Spaland naar de 0-1 winst. ,,Uit 10 tot 15 kansen hebben we één keer gescoord, dat kan natuurlijk beter. Maar over ons spel ben ik zeer tevreden, we maken stapjes.”

Bron: deschiedammeronline.nl