Afgelopen zaterdag in de kantine. In redelijke paniek wordt ik voor mijn eigen wedstrijd aangesproken, “Jacco, kan jij onze wedstrijd fluiten?” Ik zit zelf in een luxe positie, onze technische staf bestaat uit 2 coaches en een grensrechter, ons team verzorgt echter ook iedere week minimaal 1 scheidsrechter en dus besloten we om op dit verzoek niet in te gaan.

Diezelfde zaterdag na de wedstrijd, “Jacco, kan jij onze wedstrijd fluiten?’  Nog amper bijgekomen van onze eigen wedstrijd tikt er wederom iemand op mijn schouder maar ik moet ook hem teleurstellen vanwege andere verplichtingen voor de club. Ondertussen kijk ik naar het hoofdveld, daar wordt de MO19 gefloten door de eigen coach, op veld B zie ik ook een vader die van de nood een deugd heeft gemaakt.

En dus de titel van dit stukje : CRISIS!!! Dit zijn slechts de gevallen die ikzelf heb meegemaakt afgelopen zaterdag maar ik kan me zo voorstellen dat er nog veel meer uitdagingen zijn voor de scheidsrechter commissie. Hardop vraag ik me af of er nog mensen zijn die willen helpen, je voetbalt waarschijnlijk zelf ook iedere week, heel simpel, dit KAN NIET zonder scheidsrechter! Voor een club met zoveel leden is het echt ongelooflijk dat het iedere week weer zo’n groot probleem is! Sta dus op, fluit ook eens een wedstrijd, al is het maar 2 of 3 keer per jaar, meld je aan bij Rick Klootwijk!