Uw verslaggever mocht vroeger graag (en nu ook nog) de wondersloffen van Sjakie of de avonturen van Roel Dijkstra lezen. Die voetbalstripboeken hadden iets avontuurlijks en als klein jongentje wou je ook dat je van die wondersloffen had. Vaak verhalen die je zelf nooit meemaakte, maar waar je van kon dromen. Nu, vandaag had ik het gevoel dat ik naar zo´n wedstrijd zat te kijken. De JO13-3 van Dubbeldam tegen de houthakkers van GSC/ODS, het zal zomaar een titel kunnen zijn.

Het heeft wel wat zo wedstrijd op de woensdagavond, weer wat anders dan de normale training. De harde kern zat al ruim op tijd in de kantine. Er werden nog wat formulieren voor de avondvierdaagse ingeleverd bij Rick Klootwijk. Iedereen schijnt mee telopen met het zwartwitte legioen. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld. We maken snelle vooruitgang qua velden. Waar normaal het eerste speelt mogen nu onze jongens acte de presence geven.  Vlaggenist Johan zoekt een stevige boom op, waar die zich aan een tak optrekt om even 50 pull-ups te doen. Theo raapt nog even een blikje op van het veld. Gregory laat de warming-up over aan zijn rechterhand Bariton Mark. Zelf rookt hij even een sigaretje met de supporters langs de kant. Dat is nu delegeren. Er waait een koude wind en dat is even wennen na de warme dagen van afgelopen week. Er zijn een paar jongens op vakantie, oa Wesley en Jayden. Gelukkig hebben we een paar invallers van de JO13-2. Joey en Cas.

Tegenstander is  GSC/ODS JO13-2. Het zijn geen onbekenden voor ons.  Het is maar goed dat Jayden op vakantie is in Turkije, want die heeft er nog een trauma van. Maar ze zijn nu allemaal ook een jaartje ouder en wijzer, dus we hebben goede hoop dat ze komen om een lekker potje voetbal te komen spelen.

Gsc trapt af en we zijn begonnen. Het gaat wat heen en weer het spel op het middenveld. Bepaalde spelers van GSC proberen hun visitekaartje af tegeven door eerst te duwen en dan de bal te spelen. Daar is een speldeprikje van GSC, maar goed opgevangen door de verdediging van Dubbeldam. Nu een aanval via Tim Vink met een lage voorzet op invaller Cas, die schiet net wat te zwak. De meeste spelers van GSC zijn een kop groter als onze jongens, Dani en Jari hebben er geen last van die dartelen er gewoon om heen. Bryan verdedigt sterk en via een 1-2tje met Cas gaat hij naar voren. Daar wordt de bal afgepakt en GSC is eruit met een snelle aanvaller. Maar onze keeper Tim komt goed uit en heeft de bal uiteindelijk klemvast. GSC moet het duidelijk van het fysieke hebben. Ellebogen en stevige bodychecks zijn hun handelsmerk lijkt het wel. De scheidsrechter mag wel eens fluiten af en toe, maar hij laat het toe. Gelukkig laten onze jongens merken dat ze er niet van onder de indruk zijn. Tom staat zijn mannetje weer in de verdediging hoor, maakt mooi een aanval onschadelijk van GSC door er een corner van te maken. Uit die corner komt de bal bij Lars, die mooi op invaller Cas passt en die schiet vanaf de rand van de 16meter, net over! Dubeldam heeft nu licht overwicht, door mooi samenspel van Jari, Cas en Tim Vink.

Bryan nu met een subliem passje waardoor Tim Vink op rechts op het doel afgaat en hij schiet! Jaaa, nee net naast. Jammer de beste kans tot nu toe voor Dubbeldam. Daar een aanval van GSC, Alexander loopt goed mee met de aanvaller en dwingt hem naar de buitenkant. Dan volgt er weer zo stevige duw, Alexander gaat neer, de scheidsrechter laat doorspelen en daar de 0-1! Gregory denkt het er het zijne van zeg maar..en Mark verbouwt de dugout nog net niet. GSC voelt zich duidelijk sterker worden door het doelpunt. Daar raakt Tom geblesseerd, na een schop van een GSC speler. Het wordt allemaal feller nu. Slaande beweging van een GSC-speler. Geen enkele intentie om de bal te spelen. Gregory loopt vuurrood aan nu. De scheidsrechter heeft het zwaar. Mark, Bryan en Alexander verdedigen goed nu. Nog een aanval van Dubbeldam en dan rust.

Blijf weerstand bieden, probeer netjes fysiek te zijn en probeer vooral te voetballen. Zomaar wat kreten in de kleedkamer. Ergens is het ook een leermoment voor onze boys, zo wedstrijd. Lesje zelfcontrole ofzo iets.

In de 2de helft gaat invaller Joey gelijk volop in de aanval.  GSC maakt het weer bont hoor, eerst de man en dan de bal. Trainen ze daarop, vraag je je af? De scheidsrechter laat veel toe. Onze jongens bijten van zich en ook de verdediging van Dubbeldam verdedigt fel nu. Het spel speelt zich nu af op het middenveld, daar een blok van Alexander. Mooi onderschept. Maar nogmaals Mark , Cas en Alexander staan te verdedigen hoor,met hulp van het middenveld. Af en toe wordt er wat gezegd en geschreeuwd naast het ruwe spel door GSC-spelers, wat niet thuishoort in een verslag. Onze jongens gaan er soms in mee. De sfeer wordt er niet beter op. Daar wordt Alexander in zijn gezicht geslagen, Gregory loopt intussen pimpelpaars het veld op.Vrije trap eindelijk ervoor. Joey neemt hem en net naast. Dan volgt er een counter van GSC en Tim is kansloos 1 op 1 en daar is de 0-2. Weer hard spel GSC en weer is Tom slachtoffer. Daar een solo van Alexander met een schot die net te zacht is.Jammer. Moeilijk om te proberen te blijven voetballen tegen zo tegenstander hoor. Dubbeldam valt aan nu, Daar buitenspel. Redding van Keeper Tim! Invaller Cas met een voor zet op Jari die de bal aait ipv uit tehalen! OEi. GSC verdedigt nu alleen maar en daar fluit de scheidsrechter af. Een handje geven is niet meer bij.

Nu het was een leerzame avond zullen we maar zeggen. En als er lezers zijn die op australisch football willen, ga eens langs bij GSC.

AS zaterdag de volgende pot, weer thuis tegen Oranje-wit. 9:00! We hebben er dan een nieuwe speler bij, Milan! En Milan, dit potje voetbal van vanavond is niet representatief voor het hele seizoen hoor. Normaal wordt er met plezier en respect voor elkaar, gevoetbald.