Oranje Wit 17-2 Dubbeldam 17-1 0-4

Op een dag als vandaag, als de zon stralend aan de hemel staat, maar veel wedstrijden niet doorgaan vanwege de milde regenval in de laatste dagen, heb je gewoon zin om iets positiefs over de KNVB te schrijven. Dat het zo fijn is dat verenigingen gewoon op vrijdagavond al door kunnen geven dat de wedstrijden op zaterdag niet doorgaan, zodat niemand vroeg op hoeft om te kijken of hun kind al dan niet om half negen bij de vereniging moet zijn.
En dat het zo geweldig is dat er bij een akkefietje tussen twee elftallen echt naar de waarheid gezocht wordt en niet zomaar beide elftallen gestraft worden, ondanks zeer uitgebreide getuigenverklaringen van v.v. Dubbeldam, die inmiddels waarschijnlijk op de bodem van de papiervernietiger liggen.
Maar omdat de KNVB hier jammer genoeg geen positieve aanleiding voor geeft, gaan we maar gewoon schrijven over Jacco Bos, die samen met de Plus weer een geweldige actie op poten heeft gezet en mede daarom prijkt er een foto van de grootste fan van de 17-1 boven dit verslag. Natuurlijk zijn we ook vandaag weer blij om Yash te zien, hoewel het ook dit keer weer in gruwelijk oranje is. Als in de wedstrijd na ons ook Dariano nog in deze afgrijselijke kleur op komt dagen, is de reünie zo goed als compleet, maar dan moet uw verslaggever weer terug naar Dubbeldam om Linda op te halen.
O ja, voor we het vergeten. Dankzij onze geweldige KNVB zijn we ons puntje bij Unitas kwijt en mag Bjorn vandaag niet meespelen.

Maar we gaan maar eens terug naar het begin van de wedstrijd, nadat we trouwens alle ruimte hadden om te parkeren, dus het lijkt er zomaar op dat de parkeerproblemen van Oranje Wit wat overdreven zijn voorgesteld. Ook bij Oranje Wit zijn de grasvelden natuurlijk allemaal afgekeurd en hoewel er nergens een waterzuiger te bekennen is, zijn de kunstgrasvelden goed bespeelbaar.
Onze mannen mogen op een veld spelen waar de vind recht op het veld staat en in de eerste helft hebben we deze tegen, zodat Oranje Wit nog regelmatig dichtbij het doel kan komen. Vanaf de aftrap is Dubbeldam sterker, maar door de tegenwind is het oversteken van het veld nog een hele onderneming. Met Olke Jan als vlagger langs de lijn hebben we geen zorgen over buitenspelsituaties, in het veld is het met de scheidsrechter iets anders gesteld, hij fluit gedurende de hele wedstrijd mild in het voordeel van onze tegenstander en zo krijgen ze een vrije trap op een meter of twintig, maar de bal verdwijnt hoog over het doel, iets dat wel vaker in deze wedstrijd gebeurt.
Het is Jeroen die de score opent, hij passeert twee verdedigers en als de keeper uit zijn doel komt, lijkt zijn missie te mislukken. Een prachtig schot met buitenkantje rechts zorgt voor de meer dan fraaie 0-1. Niet veel later is het weer Jeroen die de bal aangespeeld krijgt en beheerst de bal binnentikt. Het lijkt zo simpel, maar als Bram even later op dezelfde plek op het doel schiet, gaat deze voorlangs.
Dan schiet Oranje Wit de bal zo hoog over, dat we moeten vrezen voor het clubgebouw van de padvinders in de bossen achter de velden. Als Xander zijn tegenstander een tikkie geeft als de bal al weg is, krijgt hij hiervoor gek genoeg geen gele kaart, dus we zullen verder het gemopper op de leidsman maar achterwege laten.
Even lijkt Oranje Wit de aansluitingstreffer te maken, maar het schot van zo’n 30 meter wordt door Marco tegen de lat getikt en de rebound wordt hoog over gekopt.

Met 0-2 op de borden en wind mee in de tweede helft lijkt de wedstrijd gespeeld en we maken ons dan ook op voor een leuk vervolg van deze wedstrijd, maar dit valt in de praktijk jammer genoeg tegen. In het eerste kwartier vinden onze mannen het blijkbaar geinig om de bal vooral achterin rond te spelen en bij dit eindeloos getik achterin weet een aanvaller van Oranje Wit nog bijna te profiteren. Gelukkig blijft een tegendoelpunt uit en gaan onze mannen eindelijk weer op zoek naar een nieuwe treffer. Luuk vdM staat aan de basis van het derde doelpunt, hij creëert een mooie opening en even lijkt het erop dat hij zelf kan schieten, maar hij kiest ervoor om de vrijstaande Xander in de zestien aan te spelen. Mede door de wind is het nog lastig om de bal onder controle te krijgen, maar Xander doet alles goed en rondt fraai af.
Dan krijgt Dubbeldam een penalty, nadat Xander in de zestien ondersteboven geduwd is. Het buitenkansje wordt door Pascal niet overtuigend ingeschoten en de keeper tikt de bal naast. Niet veel later krijgt Dubbeldam op ongeveer 40 meter een vrije trap, het is Luuk vdM die even laat zien dat ook met harde wind de bal keurig in de kruising geschoten kan worden. Zonder twijfel het mooiste doelpunt van de wedstrijd.
We zien hierna nog enkele kleine kansen, maar het blijft bij de vier doelpunten voor Dubbeldam en met deze fraaie overwinning in moeilijke omstandigheden nemen we afscheid van onze vrienden bij Oranje Wit. Het was weer leuk om enkele oude bekenden te zien, in welk shirt ze dan ook spelen.