Dubbeldam 12-1 – De Alblas 12-1

De Alblas, broer of zus van Alblasserdam. Of andersom. Ik weet het niet. Misschien is het ook niet verstandig om dit te hard te zeggen want net als aan de Schenkeldijk kan dit voor onnodige onrust zorgen. De Alblas thuis dus. De mannen in het groen, rood en zwart. Een bruisende club waar vele activiteiten worden gehouden en best wel een wat aangelegd wordt. In tegenstelling tot bij ons. Wij moeten het doen met een nutteloze melding vanuit gemeente Dordrecht. Een bericht in een nieuwsbrief waar nog geen hond zich voor aan zal melden. Enfin, geen nieuwbouw en wie weet ook wel geen 2e kunstgrasveld. Dat zal dan lekker trainen worden komende jaren. Bedankt BVD…. Wij zinken steeds verder. Één schrale troost, jullie ook, maar dan in de peilingen.

Maar dan nu weer naar de orde van de dag. Eindelijk, naar al die weken / maanden weer voetballen. We beginnen in de volgende opstelling; Jarne, Dania ©, Roderick, Daan, Jurgen, Jur, Gideon, Hamza, Jasper, Max en Vince. Op de bank zitten Ewan en Finn. Het strijdplan is dus duidelijk. Druk zetten met en in een nieuw systeem. Roel zal de wedstrijd onder controle proberen te gaan houden en laat dat even van te voren weten. Een duidelijk speech voorafgaand aan de wedstrijd van onze leidsman, rest ons of de tegenstander nog één ding te doen om te gaan beginnen. Aftrappen.

Deze twijfelachtige eer is aan onze tegenstander, al had Hamza net zo goed af kunnen trappen want die onderschept de eerste pass meteen. Dat belooft veel goeds voor deze prachtige lente ochtend. Met 26 wedstrijd ook gelijk het drukste competitieweekend in maanden. De snelle onderschepping brengt ons ook meteen de eerste aanval. De bal gaat nog even van links naar rechts en dan ontvangt Max de bal. Hij opent hem snel op Vince, die zijn eerste goal al binnen  een minuut te pakken heeft, 1-0. In de tegenaanval lijkt er eigenlijk niks aan de hand, helaas schiet Jurgen de bal wat onnodig over de eigen achterlijn en zo komt de Alblas aan hun eerste kans. Die in alle vrijheid tot ieders verrassing ook nog binnengekopt zal worden. Na slechts 5 minuten is de stand dus alweer 1-1.

Niet veel later wordt meteen weer de aanval ingezet vanaf achteruit. Jurgen speelt een strakke bal in de voeten bij de heel diep spelende Jasper. Die op zijn beurt de bal in één keer door kan spelen op de doorgekomen Jur. Zijn voorzet is misschien niet helemaal zuiver maar komt toch terug bij Jasper terecht. Hij legt keurig af en zo staat het, na de toch wel snelle en onverwachte 1-1 alweer 2-1. Daarmee mag je wel zeggen dat Jurgen zijn foutje meteen weer goed gemaakt. Dubbeldam blijft aanvallend voetballen en dat wordt gewaardeerd vanaf de kant.

Misschien is dit wel de mooiste aanval en goal van de gehele zaterdag. Na oppermachtig de bal heen en weer te spelen en de tegenstander kapot te laten lopen, speelt Dania de bal hard en strak naar Max. Als echte spits leunt hij naar achter en is sterk aan de bal. Even simpel het balletje laten vallen op Jur en de bal verdwijnt geniaal in de bovenhoek. Zijn vader Marco staat waarschijnlijk nu nog steeds stom verbaast naar de goal te kijken. In de minuten na de goal lijkt Dubbeldam even van slag. Naar 15 goede minuten zakt Dubbeldam wat in en kan de Alblas weer wat meer komt.

Met onze drie verdedigers kwamen we eigenlijk de eerste helft niet meer in de problemen. Wel krijgen wij nog mondjes maat wat kleine kansen. Hamza en Vince zien allebei hun schot voorlangs gaan. Toch zullen er nog wat aanvallen goed worden afgerond. Een schot van afstand door Hamza, na een vlotte combinatie, zorgt voor de 4-1. Ook zien we een hoogtepuntje tussen de tweeling. Een minuut voor rust hadden Max en Finn het samen prima naar hun zin. Met een snelle één twee komen de gebroeders Kamstra eruit en schiet Finn vanaf hoekje zestienmeter de bal hard in de verre hoek en gaan we rusten met een 5-1 voorsprong. We zullen achterwege laten dat Finn licht geblesseerd raakte bij het vieren van zijn doelpunt.

In de rust een kort praatje en kleine wisselingen in positie en we gaan weer naar buiten. Snel aftrappen en weer de aanval in. Helaas is het spelbeeld niet meer hetzelfde als de eerste helft. We lopen niet goed vrij en lopen veel te kort op elkaar. Het eerste wapenfeit komt van Ewan. Hij schiet van 25 meter de bal net naast.

Verder dan dat kwamen we er eigenlijk niet uit het eerste kwartier van de tweede helft. De Alblas daarin tegen  levert wat meer inzet en troeven ons even af op wilskracht en de belangrijke duels worden door hen gewonnen. Zo komen er wat moeilijke momenten achterin, maar gelukkig wordt dit niet afgestraft en weten we waar we de accenten kunnen leggen voor de komende trainingen. Gideon probeert het na een goede actie ook nog eens, maar hij raakt de bovenkant van de lat. Pas 5 minuten voor tijd wordt er weer een beetje gevoetbald.

Een steekbal van Hamza leidt deze goede 5 minuten in. Hij zet Vince 1 op 1 voor de keeper. Die weet de bal net hard genoeg langs de keeper te spelen en tergend langzaam rolt de bal over de lijn en wordt het 6-1. Het slotakkoord is voor Gideon, die zichzelf vrijspeelt na een pass van Jur. Hij twijfelt niet en maakt de 7-1. Dit is ook gelijk de eindstand. Meer woorden hoeven we er niet aan vuil te maken, anders bent u zometeen de draad kwijt.

Dan rest mij nog de sportieve tegenstander te bedanken en uiteraard Roel voor het fluiten. We zien iedereen hopelijk volgende week weer in Tilburg als Gudok de tegenstander zal zijn.

Tot volgende week.

1-0 Vince Bruystens, 1-1 De Alblas, 2-1 Max Kamstra, 3-1 Jur Visscher, 4-1 Hamza Causevic, 5-1 Finn Kamstra, 6-1 Vince Bruystens, 7-1 Gideon van Ginneken.