Verlaat kampioenschap

Vandaag mochten de meiden voor het eerst na de winterstop de velden weer betreden, en wel gelijk met een vroegertje namelijk 9:45 in bergen op zoom. MOC’17 was vandaag onze tegenstander, dit is nog een inhaalwedstrijd van vorig seizoen. We hadden nog 3 wedstrijden in te halen en een verlaat kampioenschap is nog mogelijk, dat betekend wel dat we nog 3 wedstrijden moeten winnen en waar Rosmalen niet echt meewerkt aan een inhaalwedstrijd spelen we 2 weken achter elkaar tegen MOC’17 die we nog niet eerder hebben mogen treffen in de competitie. Goed het is vroeg het is koud en het is weer de eerste wedstrijd niet echt geweldige omstandigheden voor onze meiden.

Eerste helft

Om 9:45 is de aftap en onze dubbeldamse meiden beginnen vrij slap aan deze wedstrijd dat blijkt als we in de 4e minuut al de eerste goal tegen krijgen. De slaap staat nog steeds in de ogen en als er een bal langs rolt kunnen ze er alleen maar naar kijken. Pas als we in de 7e minuut de 2-0 achter onze oren krijgen gaat bij onze meiden een wekker af en laten ze geweldig voetbal zien. In de 13e minuut beland een schot van fienne tegen de keeper aan en recht voor de voeten van Elise het staat 2-1. En zo maken we de aansluitingstreffer waardoor we weer in de wedstrijd komen. Elise besluit het nog spannender te maken, na een prachtige voorzet van fienne haalt Elise uit en brengt ons weer in de wedstrijd 2-2. De vechtlust die de meiden nu hebben is weer als vanouds het zijn allemaal een beetje diesels komen laat op gang en dat blijkt net voor rust is het op aangeven van Milou fienne die de bal in de touwen hangt en zo hebben we de wedstrijd omgedraaid van een 2-0 achterstand naar een 2-3 voorsprong, maar willen we kampioen worden moeten we deze toch echt vasthouden. Met deze stand gaan we rusten.

Balbezit voor Dubbeldam

Na de rust is het eigenlijk niet een heel bijzondere 2e helft het balbezit is vooral aan dubbeldamse zeide. Maar dan 5 minuten voor tijd krijgt MOC’17 de bal aan de voet en maken de gelijkmaker het staat 3-3. De meiden doen alles wat ze kunnen om nog te scoren maar helaas wil dat na een stuk of 4 kansen van ons niet meer lukken en eindigt deze wedstrijd in 3-3 gelijkspel.

Hoewel het een super leuke pot was om naar te kijken, is het natuurlijk voor ons allemaal jammer dat we weten dat gelijkspel niet genoeg is voor nog een verlaat kampioenschap. Volgende week spelen we nog een wedstrijd tegen MOC’17 en daarna gaan we ons richten op de nieuwe competitie, de beker en de Rijnmond cup nog genoeg te beleven dus!