Hoewel hij doet voorkomen dat dit wel zo is, bestaat The Captain natuurlijk niet in de fysieke wereld, maar hij krijgt gelukkig steeds vaker verzoeken om ergens over na te denken. Omdat The Captain het geweldig vindt om dit te doen, om daarna zijn mening luidkeels te verkondigen, is hij hier alleen maar blij mee en roept hij iedereen op om ideeën aan te leveren, dit kan nog steeds naar dedubbeldammer@vvdubbeldam.nl.

Dit keer kreeg The Captain het idee ingefluisterd om een jeugdteam te laten adopteren door een seniorenteam, in die zin dat het seniorenteam een seizoen lang scheidsrechters levert voor dit jeugdteam. Dit idee kent eigenlijk alleen maar voordelen: het juniorenteam heeft het hele jaar een scheidsrechter, terwijl dit voor de spelers van het seniorenteam niet veel tijd kost. Als (bijna) alle spelers meedoen, hoeft elke speler slechts een of twee keer te fluiten.

De band tussen de senioren en de jeugd wordt hiermee aangehaald en mocht het seniorenteam een belangrijke wedstrijd spelen, kan het bijna niet anders dan dat het hele jeugdteam ze wild enthousiast aan komt moedigen.

Hetzelfde idee is ook te bedenken bij een ouder jeugdteam en een jonger jeugdteam. De 15-1 kan bijvoorbeeld zo de 10-1 adopteren net zoals de MO17-1 elke thuiswedstrijd kan fluiten bij de MO13-1.

The Captain kijkt naar buiten, de zon schijnt en hij ziet het al helemaal voor zich. Het enige kleine probleempje is de begintijden van de verschillende wedstrijden, maar omdat het alleen om thuiswedstrijden gaat, is dit snel en eenvoudig op te lossen door onze coördinatoren inplanning van alle wedstrijden.

Eigenlijk is dit idee zo simpel dat het wel moet werken.

The Captain