Deze week heeft The Captain geen idee waarover hij schrijven moet, maar gelukkig kan hij op zulke momenten altijd bellen met zijn goede vriend Arie Ago, die altijd inspiratie heeft.

Volgende week verlaat onze Ago voor twee weken het land om te genieten van de Spaanse zon. Omdat hij in vakantiestemming is, wil ons erelid en oud-voorzitter nog enkele positieve zaken delen met de Dubbeldamfamilie.

Allereerst is Ago blij en opgetogen over onze vier seniorenelftallen: het lijkt er namelijk op dat ze zich alle vier plaatsen voor nacompetitie, de Zaterdag 1, Zaterdag 2 en Zondag 1 spelen nacompetitie om promotie en de Zondag 2 moet hoogstwaarschijnlijk via nacompetitie degradatie zien te voorkomen.

Vooral van de Zondag 2 is het echt een geweldige prestatie, omdat enkele maanden geleden directe degradatie vrijwel zeker leek. De Zondag 1 moet nog wel formeel een plekje verdienen, maar het kan gewoonweg niet anders dan dat dit lukt.

De Zaterdag 2 heeft onlangs een periode gewonnen en de Zaterdag 1 weet al vanaf januari dat ze mee mogen strijden. Het wordt dus een extra, extra lang seizoen en na terugkeer uit Spanje kan Ago nog lekker genieten van mooie voetbalwedstrijden.

Ook geniet Ago van de successen van de vriendenclub, inmiddels al 215 leden, met als laatste aanwinst Victor Deconinck. Ooit was Deconinck een bekend televisiepresentator, tegenwoordig is hij galeriehouder in het centrum van Dordrecht. Afgelopen week mocht onze Businessclub, die van Ago wel wat groter mag groeien, hier een informele avond doorbrengen.

Nog informeler, maar heel anders van aard, waren de twee succesvolle bingoavonden die afgelopen seizoen zijn georganiseerd door een groep moeders, die door Jacco Bos is gevraagd evenementen te organiseren voor Dubbeldam.

Zonder veel ervaring, maar boordevol enthousiasme is deze groep vrouwen aan het brainstormen geslagen en naast twee bingoavonden, die volledig uitverkocht waren, heeft zij ook een sponsorloop georganiseerd. Niet alleen hebben veel mensen een geweldige avond gehad, ook is er veel geld opgehaald voor onze vereniging en daar wordt Ago natuurlijk heel vrolijk van.

Ondanks de vakantiestemming heeft Ago natuurlijk ook wat puntjes waar hij zich zorgen om maakt en als vanouds duikt dan de nieuwbouw op, die de afgelopen jaren veel te veel tijd heeft opgeslokt. Ondanks alle tijd en aandacht die vooral Arie en Frans, maar ook heel veel andere Dubbeldammers, hierin gestoken hebben wil het maar niet goedkomen, zo lijkt het tenminste.

Het begint inmiddels een loden last te worden en Ago heeft veel respect voor de energie die Dubbeldam in dit project gestoken heeft. Hij hoopt nog steeds op een miraculeuze oplossing voor onze probleem.

Natuurlijk is nog meer dat onze aandacht vraagt, maar met het vliegtuig bijna op de startbaan en de zon die de laatste weken ook regelmatig Nederland heeft weten te vinden, moeten we ons richten op het positieve.

Ago is trots op Dubbeldam en hij is altijd weer blij als hij bij een wedstrijd van een van onze elftallen mag komen kijken. Het maakt hem niet uit of het de Zaterdag 1, de Zondag 1 of één van de teams is waar zijn kleindochters in spelen. Hij is blij met iedereen die onze clubkleuren op het veld wil verdedigen.

The Captain wenst ons aller Ago een hele fijne vakantie toe.