De inkomsten bij veel voetbalverenigingen zijn overzichtelijk: de leden betalen contributie, de spelers en fans van zowel de uit- als thuisvereniging eten en drinken uitbundig in de kantine en sponsoren dragen met geld graag hun steentje bij aan de positieve uitstraling van de vereniging, of liever gezegd, van hun cluppie.
Over de eerste twee geldstromen wil The Captain het vandaag niet hebben, hij wil daags voor een grote sponsoravond in de kantine van Dubbeldam op donderdag a.s. eens de loftrompet steken over de sponsorcommissie die de laatste jaren op een geweldige wijze aan de weg timmert.
Natuurlijk is sponsoring vooral belangrijk om geld binnen te krijgen voor onze vereniging, maar het gaat zoveel verder dan dat. Veel bedrijven beginnen als shirtsponsor, waar Dubbeldam financieel niets van terugziet, maar wat wel zorgt voor een positieve uitstraling van onze vereniging.
Als een bedrijf er namelijk voor kiest om een heel team in het nieuw te steken, hebben alle spelers dezelfde shirts aan, wat eenheid uitstraalt. Het logo van het bedrijf wordt vaker gelezen dan je in eerste instantie misschien zou denken en vaak zien we dat deze tenues meerdere seizoenen meegaan, bij verschillende elftallen.
Voor veel van onze overige sponsoring geldt hetzelfde. Zo hangt een bedrijf natuurlijk vooral een bord langs de lijn voor zijn eigen naamsbekendheid, maar als deze borden er prachtig uitzien en op een professionele wijze zijn opgehangen, dan ziet zowel ons hoofdveld als ons kunstgrasveld er opeens een stuk mooier uit.
Bij sponsoring snijdt het mes dan ook vrijwel altijd aan twee kanten, het is niet zomaar ordinaire geldklopperij, maar een manier om zowel je bedrijf als de club positieve aandacht te geven.

Onder leiding van de onvolprezen Jacco Bos zit een kleine groep enthousiastelingen regelmatig bij elkaar om na te denken over nieuwe manieren om nog meer voor Dubbeldam te betekenen. Zouden veel mensen niet verder komen dan de al eerder genoemde shirt- en bordsponsoring, onze sponsorcommissie is altijd op zoek naar meer creatieve manieren om Dubbeldam in het zonnetje te zetten en ook nog eens geld binnen te halen.
Zo wordt donderdag de presentatiegids gepresenteerd, deze staat weer vol met verhalen en foto’s, maar ook met advertenties van bedrijven die iets willen betekenen voor Dubbeldam. Enkele weken geleden is een selecte groep Dubbeldammers te gast geweest bij het programma Echt Waar?! en voor iedereen die dit gemist heeft, komende zaterdag is Dubbeldam voor een tweede keer te zien.
Dat we uitgenodigd zijn voor deze uitzending komt omdat we ons als vereniging hebben aangesloten bij de Vriendenloterij, waarbij bij elke trekking weer de helft van de inleg direct wordt overgemaakt aan onze penningmeester. De andere helft vloeit terug naar de deelnemers in de vorm van prachtige prijzen en zo kun je Dubbeldam sponsoren en meedingen naar een grote prijs.

Zoals gezegd is er donderdag 17 oktober een grootse sponsoravond, waarbij iedereen die Dubbeldam ook met geld een warm hart toedraagt van harte welkom is. Dubbeldam vindt het belangrijk om al deze mensen hartelijk te ontvangen en we hopen dat op avonden als deze weer nieuwe ideeën ontstaan, om nog meer geld binnen te krijgen, maar ook om nog meer positieve aandacht voor Dubbeldam te krijgen.