The return of the Terminator 1 – Prinsjes uit Dinteloord 1

Allereerst wilt de Schnorrrrrr namens de gehele zaterdag selectie onze rasdubbeldammer Perry van Valen heel veer sterkte wensen in zijn herstel. Wij hopen dat je snel weer langs de lijn van vele Dubbeldamteams bent te aanschouwen. 

Op een zaterdag als dit weekend gaat de Schnorrrrrr met veel plezier naar de club. De weersomstandigheden zijn verschrikkelijk en dat kan maar één ding betekenen. Vechten voor iedere meter binnen de lijnen. De plaggen zullen in de ronte vliegen en de ijzeren noppen zijn weer scherp geslepen. En als de Schnorrrrrr dan ook nog eens te horen krijgt dat Mahyar en Daan centraal achterin vervangen worden door Koen en The Terminator Jorian, dan is de Schnorrrrrr helemaal om. Het wordt een mooie dag voetbal aan de schenkeldijk.

Hoewel er veel clubs in de omgeving veel wedstrijden laat afgelasten, is er bij Dubbeldam weer volop voetbal. Mede door Sjaak Thuis mogen mijn favoriete mannen weer het hoofdknollenveld van de Schenkeldijk betreden. Zekerheidjes als BLONDHAAR, BP5, Teóóóóóó, de man uit Braasschaat en mister Sporty-strap zien schitteren tegen de koplopen is niet niks. Daar zal een gemiddeld voetbal supporter zijn hart voor ophalen en dat allemaal voor niks. Terwijl de opponent van vandaag weer gaat strijden voor hun wedstrijdpremie, weet Dubbeldam dat er weer een koud pilsje staat te wachten na de wedstrijd. Ach, het verschil moet er wezen. Tot op heden heeft al dat gesmeten geld nog niet zijn effect gehad bij Prinsenland. In drie jaar tijd degradeerde de prinsjes van Dinteloord twee keer. Nu ze fier (vlaams, speciaal voor de man uit Kortrijk) bovenaan staan moet Dubbeldam niet zo’n moeilijke opgave zijn toch?!

Dubbeldam staat aan de aftrap met de volgende namen… of zal de Schnorrrrrr eerst even kort vertellen wie er allemaal niet bij waren. Afwezig waren deze week Daniël en Jordy. Daarnaast missen we William, Mahyar en Rumo door blessures en ontbrak Daan Rijppaert door een schorsing. De puzzel wordt met de week groter voor strateeg Smaal, maar hij is daar volwassen genoeg voor om dat te begrijpen en in te vullen. Zo wordt de opstelling bekend gemaakt en zien we Noah Speelmeijer wederom op doel staan. De verdediging is voor 50% veranderd en hier worden Bruno Prins en Teoman Deger bijgestaan door Koen Vogel en Jorian van Kampen. Jorian komt zijn oude team weer versterken vanwege de vele afwezigen. Op het middenveld vinden we Frank Sluijmer, Mahmod Zarrinphaker en de verrassing van het weekend, Randy van Prehn. In de aanval staat de man uit Leuven, John Ekelmans, Raffalinho Karg en Leon van der Weijden. Op de bank Nick Schot, Ali Sedaghat en Evert Meijer.

De puzzelstukjes moeten nu nog even in elkaar vallen en dan kan de wedstrijd aanvangen. Door twee keer niet trainer eist Frank de aanvoerdersband op en wint meteen de tos. Nouja, Prinsenland kiest verkeerd en Dubbeldam gaat draaien van kant. Iets van aanvoerder Mahyar nog nooit voor elkaar heeft gekregen… Misschien valt er toch nog wat te leren voor de verbinder. Prinsenland trapt dus af en ze krijgen in plaats van een afwachtend Dubbeldam, meteen een storm van druk over zich heen. Iets waar de prinsjes uit Dinteloord niet gewend aan zijn. Dat gaf Dubbeldam de mogelijkheid zelf ook meer te kunnen voetballen. Dat leidt tot de eerste kans. Een vrije trap van Koen valt tussen de doelman en verdediger op het hoofd van Leon. Die net over kopt. Dubbeldam wacht niet af en zet de tegenstander goed vast en Prinsenland komt er maar moeilijk uit en wordt daardoor slordig in de passing.

Dubbeldam kent overwicht in het spel, maar komt naast de kop kans niet tot grootse kansen. Veel schoten worden gekraakt of worden bij de eindpass nog net onschadelijk gemaakt. Of Dubbeldam is zelf niet scherp. Toch mag wel duidelijk gezegd worden dat de zwart-witten veel beter zijn dan de gasten. Pas in de veertigste minuut beloont Dubbeldam zich. Met een aanval via Raffa en Mahmod komt de bal rond randje zestien meter voor de voeten van Randy. Die de bal goed legt en hem perfect binnenkantje voet de verre hoek in stuurt. Een prachtige goal voor iemand die zijn basisplaats eindelijk een keer heeft afgedwongen. En dat is met zekerheid verdiend. Dubbeldam leidt dus net voor rust met 1-0. Toch zou Dubbeldam het niet weten vol te houden tot de rust.

In een standaard situatie staat iedereen op de goede plaats. Er leek geen gevaar toen de bal rustig op goal bleek te gaan. Toch verdween de bal via onze goalie net over de doellijn, aldus de scheidsrechter. Hoewel de beste man geen geweldige wedstrijd floot, had hij hier toch echt gelijk. Een slippertje aan de kant van Dubbeldam en het leek erop dat we moesten gaan rusten met een gelijke stand. Toch was er nog één kans voor de Dubbeldammers. In een ouderwetse scrimage kregen meerdere Dubbeldammers de bal niet achter de doelman. Dan maar rusten met een 1-1 gelijkspel. Ook zeker niet slecht tegen de koploper, maar het had nog mooier kunnen zijn.

In de rust spreek trainer Richard Smaal zijn mannen positieve woorden toe. Er zat geen woord buitenlands bij. Al sprak de man uit Ieper geen woord Nederlands. Dat vond Pupil van de week Sem maar raar, want hij was toch gewoon bij Dubbeldam. Maar niets is minder waar, we hebben een belg en die komt uit Roeselare! En wat zijn we blij met die gozer want die kan lekker voetballen. Hij speelde ook niet voor niets bij veel profclubs in de jeugd. Maar ook hij kon nog niet echt het verschil maken, dus misschien in de tweede helft. Waar Dubbeldam weer af mag gaan trappen.

Meteen is er weer aanvalsdrang en absoluut niet schijterig achteruit hangen. Cruijff zei ooit, aanvallen is de beste verdediging en zodoende vliegt Dubbeldam er weer tegen aan. Toch weet Dubbeldam ook wel dat je een punt wint en niet twee punten verliest bij een gelijkspel en het doet wat rustiger in de spelhervattingen. Ook om op adem te komen, want het vertoonde sleur werk kost veel kracht. Jorian en Koen zijn normaal gesproken niet echt een duo wat je snel verwacht, maar de twee stonden als een huis en dat betekend dat the terminator zijn tegenstander weer ouderwets opvrat.

Prinsenland is nog niet echt gevaarlijk geweest in de gehele wedstrijd, maar heeft Noah met twee afstandschoten goed getest. Hoewel iedere andere keeper de bal met zijn handen had tegengehouden heeft Noah wederom op elke mogelijke manier de ballen tegengehouden. De keeper van Prinsenland noemde het geen keepen en daar kan de Schnorrrrrr het alleen maar mee eens zijn. Maar hij hield die ballen er wel uit en zo bleef het een gelijke stand. Wel was Noah heer en meester in de lucht, waar nodig en dat geeft veel vertrouwen achterin bij hoge ballen. ‘’Lange’’ van Prinsenland heeft geen enkele kopkans gekregen en dat met zijn 2 meter 5 is een ware prestatie. Dubbeldam was nog steeds sterk in het veld spel, maar wederom slordig in de afronding en kon geen tweede goal meer forceren. Zo ook Prinsenland niet en zo liep de wedstrijd op zijn einde met een stand van 1-1.

Dubbeldam viert dit gelijkspel met zoveel missende spelers als een overwinning en Prinsenland heeft er zwaar de Péé in. Toch moet gezegd worden dat ze zeer sportief waren en netjes de handen schudden met onze kanjers. Hoewel de Schnorrrrrr dat ook zou doen met een wedstrijdpremie op zak. Of je nou wint, verliest of gelijkspeelt, maar toch met een envelop naar huis gaat… Dan zal een gemiddelde Dubbeldammer lachend het complex verlaten. Gelukkig gebeurd dat niet bij onze mooie club en wordt er een klein feestje gevierd in de kleedkamer met een kratje H-J. Randy voorop als man of the match, want wie had dat gedacht. En dat tegen Prinsenland. De Schnorrrrrr is trots. Niet alleen op Randy, maar op de hele selectie. Ook op Mahyar die als een soort CR7 in de EK finale langs de lijn stond te coachen met heel zijn hart. Wat een beleving. Laten we hopen dat we het volgende week een goed vervolg kunnen geven, uit bij Klundert. Tevens de laatste wedstrijd van 2018.

Dus beste supporters en Schnorrrrrr aanhangers, komt dat zien in Klundert. Nog één keer al uw favoriete kanjers binnen de krijtlijnen. U bent van harte welkom.

Tot volgende week!

De Schnorrrrrr