Een paar jaar geleden hebben we er bij de zondagsenioren voor gekozen om alle thuiswedstrijden tegelijkertijd thuis te spelen en gelukkig is dit tot op de dag van vandaag zo gebleven. Kwam het vroeger nog weleens voor dat een lager elftal met tien fans langs de kant zelf de kantine moest openen en in een vrijwel lege kantine hun verdiende overwinning moest vieren, weten we nu niet beter dan dat er bij thuiswedstrijden altijd veel mensen zijn en zo is het voor iedereen geweldig.

Ook vandaag weer hebben we vijf heerlijke wedstrijden gehad en na afloop zong Danny Ebbers het dak van onze kantine af, hiervoor is trouwens niet zo heel veel nodig, maar dat daargelaten.

Het was derhalve weer een prachtige voetbalzondag en hieronder zijn de korte wedstrijdverslagen weer terug te lezen.

Zondag 5 – SVC 4  8-2

Onze mannen van het vijfde mochten vandaag de spits afbijten en hebben de toon gezet voor een geweldige voetbaldag. Met maar liefst 8-2 werd SVC aan de kant gezet en daarmee staan onze mannen op een derde plaats, maar de verschillen zijn natuurlijk klein en er zijn teams die nog maar twee wedstrijden hebben gespeeld in deze competitie.

Zondag 4 – Advendo 4  5-0

Na drie wedstrijden heeft ons vierde als enige nog de volledige score en met een doelsaldo van plus vijftien is er geen vuiltje aan de lucht voor dit elftal. Een beetje meer tegenstand zou natuurlijk welkom zijn, want om elke week met vijf doelpunten verschil te winnen, kan zomaar een beetje saai worden.

Zondag 3 – DEVO 2  7-1

Wat voor het vierde geldt, geldt ook voor ons derde elftal. Zij hebben inmiddels al vier wedstrijden gespeeld en met in totaal zestien punten en een doelsaldo van plus zeventien lijkt ook deze competitie gewoonweg te licht te zijn voor onze mannen. Over twee weken spelen onze mannen ook weer thuis tegen de nummer drie van deze competitie, maar wat belangrijker is het gaat hier om RCD, de aartsvijand en dus staat er veel meer op het spel dan zomaar winnen of verliezen.

Zondag 2 – MOC’17 2  1-5

Ook hier een grote uitslag, maar dit keer in het nadeel van onze mannen. Het is geen schande om te verliezen van de nummer drie, maar dit doet natuurlijk wel pijn. Het is nog steeds wachten op de eerste overwinning, maar de competitie is nog jong en de kansen kunnen zomaar nog keren.

Zondag 1 – SC Emma 3-2

In een echte derby met 0-1 de rust ingaan en na de 1-1 weer achter te komen om uiteindelijk met 3-2 te winnen. Dat is toch wel lekker hoor.

Jeffrey Stam, Stan van Pelt en Rory van der Weijden zorgden voor de heerlijke overwinning van onze mannen op Emma. Het was een belangrijke zegen, want zo is Dubbeldam de trotse nummer drie van de competitie.