Vandaag is de dag! Inmiddels ruim 12 uur geleden, half 11 in de ochtend is de aftrap van Dubbeldam 16-1 tegen De Alblas 16-1. Het is een strijd tussen twee titelkandidaten, de winnaar van vandaag is kampioen in deze klasse en dat dit in het laatste duel van het seizoen beslist wordt is natuurlijk een geweldig spelelement. Het weer is spelbreker voor een echte mooie voetbalochtend, het waait en het is koud en guur als scheidsrechter Ron ten Hove fluit voor het begin van dit duel.

De koppies van beide ploegen staan natuurlijk strak en de spanning voor deze wedstrijd is heel de week al voelbaar. Natuurlijk is het spannend, natuurlijk willen we allemaal kampioen worden maar uiteraard is deze prijs maar voor 1 ploeg weg gelegd. We beginnen vandaag met Jim en Feike centraal voor keeper Darryl. Bryan en Justin bezetten de flanken, op het middenveld starten Stefan, Timo en Milan en voorin zien we Max, Gino en Shane. De Dubbeldammers maken een bliksemstart en al binnen 3 minuten ligt de bal in het netje. De inzet van Shane wordt nog gekeerd maar in de rebound legt Max de bal klaar voor Gino en kan er gejuicht worden. Je weet dat in dit soort wedstrijden maar weinig wordt gescoord en dan is de vroege 1-0 natuurlijk een heerlijke opsteker.

Wat volgt is een heftige strijd met niet echt fraai voetbal maar de spanning vergoedt veel, het is een wedstrijd die vooral op het middenveld gestreden wordt en we zien maar weinig kansen voor beide teams. Milan en Max zijn met een vrije trap nog het gevaarlijkst maar beide zien hun inzet net naast gaan. Shane wordt onderuit getrokken in de 16 maar blijkbaar is het niet genoeg voor een penalty. Darryl hoeft de eerste helft amper op te treden en zo gaan we rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft staat de wind niet meer in de rug van de zwartwitten en wordt het een ware overlevingsstrijd. Juul komt het veld in maar moet al enkele minuten later weer het strijdtoneel verlaten, in een duel verdraait hij vervelend zijn knie en hij kan niet meer verder spelen. Ook Bryan moet vervangen worden en Jeremy kan ook zijn steentje bijdragen in de ijzersterke verdediging van onze mannen. De duels worden feller en heftiger en ook de spanning neemt toe want bij een gelijkspel kan de Alblas het volgende week afmaken en dit willen we natuurlijk niet. Alles wordt in de strijd gegooid maar goed voetbal zien we maar zelden, het heerlijke combinatievoetbal wat we graag zien van onze mannen komt vandaag niet voor maar de aktie van Tombola Thom mag wel even vernoemd worden. Als een ware Messi draait hij drie tegenstanders het bos in maar het vervolg is als de wedstrijd, niet goed maar superspannend. De laatste minuten lijken langer en langer te worden en het is zowel op het veld als ernaast niet meer te houden. Gaat het gebeuren, worden onze mannen kampioen vandaag? Het laatste offensief van de Alblas gaat in, er komen wat hoge ballen voor de goal maar Darryl vangt ze allemaal en dan fluit Ron uiteindelijk voor het einde! We zijn KAMPIOEN!!!! en dat mag gevierd worden, ”We are the champions’ klinkt uit de speakers en tja, dan ben je als coach natuurlijk supertrots op deze mannen! Wat een heerlijke wedstrijd, fantastisch om mee te maken en supermooi natuurlijk! Hier doe je het allemaal voor en zo zijn wij apetrots!

Kampioenenmakers Patrick en Jacco flikken het weer!!!