Zaterdag 14 april staat de topper op het programma tegen de Zwerver uit Kinderdijk. De ploeg heeft in de vorige competitie ook bovenin meegedraaid en staat met 12 uit 5 nu ook weer bij de bovenste ploegen dus het belooft een spannend potje te worden.

We beginnen vandaag met Feike en Jim centraal, Justin en Bryan op de flanken. Een rotsvaste verdediging die in de eerste helft keeper Daryll nauwelijks wat te doen gaven. De term schaakpartij is in deze helft opnieuw uitgevonden want ook de verdediging van de Kinderdijkers staat erg goed waardoor aanvallers Milan, Max en Shane het erg lastig hebben. Het middenveld met Thom, Timo en Stefan probeert van alles en de bal is daar dan ook het meest maar er gebeurt weinig voor de doelen waardoor de ruststand van 0-0 op het bord komt. Het lijkt misschien een saaie wedstrijd maar de spanning vergoed veel,  en de tweede helft levert meer spektakel op!

Inmiddels zijn Jeremy en Juul al ingevallen en na een minuut of tien krijgen we een vrije trap. Jim besluit de bal in 1x op doel te schieten en zijn bal is de lange keeper van De Zwerver te machtig, via de onderkant van de lat is het 1-0 en in dit soort wedstrijden zijn goals erg belangrijk, dat zie je van tevoren al gebeuren! De vreugde is dan ook groot en in de volgende fase lijkt de wedstrijd gespeeld. We krijgen zelfs een aantal kansen om de score uit te breiden maar ook de Zwerver wordt gevaarlijk. Het is een goede ploeg en naarmate de wedstrijd vordert komen er ook kansen voor hun. Darryll weet met een aantal goede reddingen zijn ploeg op de been te houden maar een kwartiertje voor tijd valt dan toch de redelijk onvermijdbare 1-1 door een fraaie combinatie in het midden. Erg jammer natuurlijk en de teleurstelling is groot maar het wordt nog erger voor onze mannen. We laten ons teveel uit het spel halen door de fysieke kracht van de tegenstander en 5 minuten voor tijd is er een snelle counter van de Zwerver waardoor zij met de punten ervandoor lijken te gaan. De 1-2  valt te laat en hier kan geen slotoffensief meer tegenop. Erg jammer natuurlijk want een punt had zeker terecht geweest en met een gelijkspel hadden we minder verliespunten gehad dan deze tegenstander die al een keer verloren had. Een blunder in de laatste seconde van onze achterhoede bepaalt de eindstand van 1-3 maar deze goal veranderde natuurlijk niets aan het teleurstellende resultaat. Het chagrijn na de match is dan natuurlijk wel erg groot maar ook dit soort wedstrijden horen erbij. 65 minuten geknokt voor wat we waard waren maar de wedstrijd duurde net iets te lang. Uithuilen en woensdag alweer kans op revanche tegen ASWH, ook een ploeg uit de bovenste regionen.