Dubbeldam 19-1 Alblasserdam 19-1 4-3

Wat was het een drukte op onze mooie voetbalvereniging gisterenavond. Er stonden vanavond vijf inhaalwedstrijden op het programma en na een hele dag schoolvoetbal waren de velden alvast goed ingespeeld.
Onze clubverslaggever Johan was afwezig vanavond, dus moest we op zoek naar een nieuw slachtoffer 😊, overal gelobbyd maar niemand durfde het aan. Gelukkig waren er wel voldoende supporters, lees kapiteins op een schip, die de nodige info hardop riepen zodat er toch wat op papier staat.

Onze 19-1 heeft met clubicoon Wim Wouters sinds kort een nieuwe trainer, nadat we afscheid genomen hebben van Perry Bakema; het is de tijd van het jaar dat trainers ermee stoppen en Perry is dan ook opgenomen in lange rij van trainers waar de wederzijdse liefde niet meer onvoorwaardelijk is. Gelukkig blijft Perry dit seizoen onze 11-1 trainen en na de zomer heeft hij alweer een nieuwe uitdaging gevonden.
Onze interim trainer/coach Wim kon vanavond niet bij de wedstrijd zijn, maar heeft zijn zoon Jordy, die wekelijks wint met zijn eigen team onze 15-1, gevraagd hem te vervangen. Samen met Gerard en Gert Jan hebben ze de mannen klaargestoomd voor deze wedstrijd tegen Alblasserdam die 3e van boven staat met 32 punten terwijl wij 3e van onderen staan met 12 punten. Vrij onterecht maar ook dat heeft zo zijn redenen.

Het is vandaag zo’n dag dat iedereen in Nederland hoopt dat elftallen in een zwart-wit tenue verliezen, behalve dan de enkele verstokte Feyenoord fan die het niet over zijn rood-witte hart kan krijgen trots te zijn op een geweldig elftal uit 010 en natuurlijk alle fans van ons vlaggenschip bij de jeugd.
Het is 20.00 uur en de wedstrijd is begonnen. Het zonnetje scheen nog welgeteld vijf minuten in de eerste helft, maar daarna werd het met de minuut kouder. De supporters hoopten dus op een spannend potje zodat we veel konden juichen en warm bleven door de spanning. Nou, spannend is het geweest, 90 minuten lang!
Het was een flitsende start van de wedstrijd, vooral voor Dubbeldam, die zeker in het eerste kwartier 80% balbezit had. Dit resulteert na vijftien minuten in een 1-0 voorsprong door Tim (bijgenaamd de Rooie). Alblasserdam speelde vrij pittig en soms tegen het agressieve aan maar onze 19-1 liet zich niet uit hun spel halen. De aanvallen gaan over en weer en zo werd het ook regelmatig spannend voor de goal van Dylan die tot drie keer toe een doorgebroken speler kon beletten te scoren, waarna de toegesnelde Mark hem hielp door de bal een poeier richting onze kantine te geven.
Het aanwezige publiek werd dus best vermaakt met een leuk potje voetbal. Helaas in de 35e minuut zag Alblasserdam toch de kans om de gelijkmaker te scoren.
Mika, die ook bij onze Zondag 1 en 2 zijn doelpunten meepikt, kreeg nog een mooie kans die hij natuurlijk benutte, de vlagger van Alblasserdam zag dat het buitenspel was. Twijfel alom bij iedereen, maar de scheids vertrouwt zijn assistent en keurt de goal af. Dubbeldam accepteert het en gaat helaas hierdoor niet met voorsprong de rust in.

Op het moment dat onze mannen aan de tweede helft beginnen, begint in de Arena Ajax tegen Juventus en waar de kansen voor Ajax zijn, heeft uiteindelijk Ronaldo aan één geniaal moment genoeg om te laten zien dat hij op dit moment echt de op een-na-beste spelers van de wereld is.

In de 2e helft bleven beide teams knokken voor de overwinning. Na een kwartier spelen kwam daar dan toch ook de 2-1 voorsprong van de voet van, wederom, Tim. De blijdschap was van korte duur want ook Alblasserdam had een opbeurende peptalk gehad en wilde niet zomaar de punten weggeven; zij scoorden uit een hard schot de 2-2.

Waar voorheen nogal eens de koppies gingen hangen, werd er nu keihard gewerkt door het hele team en voelde iedereen dat er meer in zat. Er wordt gewisseld en Owen kwam erin met nog een kwartier speeltijd. Het werd het spannendste kwartiertje ooit. Een vrije trap voor Dubbeldam werd door Youri mooi voor de goal van Alblasserdam gebracht waarna onze invaller Owen de belangrijke 3-2 met een strakke kopbal scoort.
Inmiddels is het nog kouder geworden, maar dat deert de supporters niet want we ruiken de overwinning. Maar ook Alblasserdam heeft nog energie om verschillende aanvallen op te zetten. Diverse ballen gaan naast en over waardoor de vele ohhhh’s en aaahhh’s te horen zijn langs de kant.
Een goal kan bijna niet uitblijven en er wordt uiteindelijk hard gejuicht… door Alblasserdam. Met deze 3-3 en slechts enkele minuten speeltijd lijkt de wedstrijd wel gespeeld te zijn, maar niet voor onze mannen in het veld en zeker niet voor onze Marcel langs de lijn, die zoals altijd een goede kijk op het spelletje heeft: de mannen van Alblasserdam zijn “het nu echt helemaal kwijt”, we moeten nu toeslaan.
Terwijl menig supporter allang blij is met dit geweldige resultaat tegen het veel hoger geklasseerde Ablasserdam, begrijpt Marcels zoon precies wat de bedoeling is: de genadeklap moet uitgedeeld worden, maar in een knotsgekke wedstrijd als dit moet je dit niet te vroeg doen, want na een eventueel doelpunt van Dubbeldam volgt dan altijd een doelpunt van Alblasserdam.
Het is dan ook vrijwel tijd als Tim met Mika de allerlaatste aanval van de wedstrijd opzet, de twee mannen gaan samen op avontuur op de helft van de tegenstander; het is een klassieke 2 op 1 situatie waarin Mika rustig en beheerst de bal naar Tim passt die vervolgens laag, strak en koelbloedig in het doel schiet en hiermee een hattrick op zijn naam zet.
Het doelpunt is bijna onderkoeld, maar het feest in en langs het veld is compleet!!

Het harde werken door het hele team wordt beloond met een mooie wedstrijd en overwinning! Op naar de volgende wedstrijd tegen en bij Hardinxveld a.s. zaterdag.

In Amsterdam lijkt een klein uurtje later Ronaldo op stoom om Ajax alsnog een nederlaag toe te brengen, maar een leeftijdsgenoot van onze mannen ziet de Portugese TGV op volle snelle snelheid langszij komen en besluit dan maar om op zijn rug te springen: koelbloedig en effectief, net als onze 4-3, waarmee hij er wellicht voor gezorgd heeft dat Nederland in de ranking weer boven Oostenrijk is komen te staan.
Een heerlijke avond in de Arena voor de thuisblijvers en geweldige voetbalbeleving voor de fans die naar de velden van Dubbeldam zijn getrokken. Wat een lekkere dag.