Nog niet zo lang geleden noemde ons vierde zichzelf Ocho, niet omdat deze mannen niet kunnen tellen, maar omdat we gewoonweg acht elftallen hadden voetballen op de Zondag. Overal in voetballand zien we dat de Zondag onder druk staat als voetbaldag en ook Dubbeldam is hierop geen uitzondering.
Dit seizoen spelen we dus met vijf elftallen, maar in plaats van ons druk te maken over de kwantiteit kiezen wij ervoor om de kwaliteit van onze manschappen te bejubelen. Om de week spelen alle manschappen uit en dus ook thuis. Ondanks het slechte weer strijden onze mannen vandaag dus thuis om de eer en de punten.

Dubbeldam 5 – Beek Vooruit 10 2-7
Bij dit elftal staat dit jaar maar één vraag centraal: wie wordt er topscoorder? Het is een strijd tussen de generaties, waarbij de vraag is of het de doorgewinterde en nog net niet kreupele Jordy Staphorst wordt of de jonge hond met het zilveren haar, Marcel van den Berg.
In de met 2-4 gewonnen wedstrijd heeft Jordy een voorsprong van twee doelpunten genomen en na vandaag is de tussenstand 4-0, waarbij opgemerkt dat Jordy eigenlijk nog een bonuspunt verdient voor een fantastische omhaal.
Met zeven wisselspelers en zeven doelpunten liep onze tegenstander trouwens lachend het veld af.

Dubbeldam 4 – TVC Breda 4 7-3
Met welk rugnummer deze mannen ook spelen, we zijn gewend dat ze niet geweldig presteren, maar nu de top in zicht komt, lijkt het erop dat deze mannen het beste in zichzelf naar boven weten te halen en zo werd vorige week Bavel met maar liefst 0-6 van het veld afgetikt.
Hoewel onze mannen drie tegendoelpunten moesten incasseren, waren ze ook gewoon weer de beste op het veld en na twee competitiewedstrijden zien we een ongelooflijk beeld: Dubbeldam 4 is gewoon de trotse lijstaanvoerder in de competitie.

Dubbeldam 3 – Nieuw Borgvliet 3 5-1
Vorig seizoen bestond de competitie van ons derde uit slechts één tegenstander, aangevuld met een lange rij aan figuranten, waarbij op de valreep het kampioenschap net niet bejubeld kon worden. Hopelijk is er dit jaar sprake van een competitie met meer tegenstand en getuige de 1-3 overwinning vorige week heeft dit er alle schijn van.
Vandaag was er gewoon weer sprake van een eenvoudige overwinning, een keurige 5-1.

Dubbeldam 2 – Hoeven 2 3-3
Na het mooie kampioenschap van vorig seizoen zijn onze mannen vorige week met een nipt verlies bij JEKA van het veld gestapt. Niets om je voor te schamen natuurlijk, maar we hopen dat ook ons tweede vandaag de eerste punten zal gaan pakken en met hard werken is dit inderdaad gelukt.
Met nog vijf minuten te spelen is de stand 1-3, maar onze mannen weten vlak voor het laatste fluitsignaal de mooie gelijkmaker binnen te schieten. Het is maar een puntje, maar die staat wel genoteerd.

Dubbeldam 1 – TSV Gudok 1 2-2
Waar Gilze vorige week de kansen kreeg, was het Dubbeldam dat de doelpunten maakte. Met maar liefst 1-5 was de terugreis uit Rijen geen straf natuurlijk.
Het was vandaag nog even de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan, maar gelukkig werd het veld goedgekeurd en was het Jordy die voor de voorsprong zorgde. Vlak voor rust krijgt TSV rood en tegen tien man moet een overwinning mogelijk zijn. In de loop van de tweede helft kwamen onze mannen echter achter te staan. Vlak voor tijd maakt Youri de gelijkmaker en net als bij ons tweede wordt op karakter een gelijkspel uit het vuur gesleept.