Door de derde overwinning op rij behoudt het JO9-3 zevental van trainers Melvin en Sjoerd de ongeslagen status in de zaterdag 5e klasse. Op deze zonnige Herfstdag waren de zwart-witte nipt het 7-tal uit Tiel de baas.

Theole, naar de oude Romeinse naam voor Tiel, begon fel aan de wedstrijd. In de eerste minuten leek het erop dat de voetballers uit Dordrecht nog niet helemaal wakker waren. Dit resulteerde in de beginfase in een aantal kansen voor de meiden van de Tielse voetbalvereniging.

Dubbeldam bleef onder druk van Theole staan, de 0-1 hing in de lucht. Door een splijtende pass van 1 van de verdedigsters kon de spits van Theole doorlopen en de 0-1 achter doelman Arjan prikken. Arjan had, voor de 0-1, Dubbeldam al een paar keer op de been gehouden met prachtige reddingen.

Het tegendoelpunt was voor Dubbeldam een wake-up call, het voetbal kwam weer terug in de ploeg en er waren kansen voor Aaron, en Valentino. V.v. Dubbeldam ging vol op de aanval, raspaardjes Iza en Livay beide heel sterk aan de bal, brachten diverse malen de spitsen in stelling.

Door de fysieke speelsters in de achterhoede van Theole was het moeilijk om dicht bij het doel te komen van de Tielenaren. Toch lukte het Jan, de kleine blonde aanvaller verschalkte de doelvrouw op heerlijke wijze en maakte hiermee zijn 1ste goal in het zwart-wit gestreepte shirt voorde ploeg uit Dubbeldam.

Na de drinkpauze kozen Melvin en Sjoerd voor meer aanvallend ingestelde spelers met de intentie om de rust in te gaan met een voorsprong. Melvin en Sjoerd hebben een luxeprobleem en hebben voor iedere linie een dubbele bezetting. Het voordeel van doorwisselen werd al snel zichtbaar en Jaimy, koud in het veld, ronde een prachtig schot vanaf links mooi af. De vurig gewenste voorsprong was een feit, en nu doorpakken. Het spel golfde heen en weer, leuke acties van Mo en Armin deden de voetballiefhebbers genieten op deze ochtend.

1 van de toeschouwers langs de lijn was de geblesseerde Cas, Cas moest helaas afhaken wegens liesklachten en is uit voorzorg niet in de selectie opgenomen. Hopelijk is hij er volgende week weer bij als de zware uitwedstrijd tegen Beesd op het programma staat.

Beide ploegen bleven vol op de aanval spelen, Theole om de gelijkmaker te maken en Dubbeldam om de voorsprong uit te breiden. Toch waren het de Tielenaren die de verdiende gelijkmaker maakte. De scheidsrechter floot voor de rust en de gang werd gemaakt naar de kleedkamers voor een kleine pauze en verfrissing na een heerlijke 1ste helft.

Na 10 minuten kwamen beide ploegen weer uit de kleedkamers en maakte zich op voor nog eens 20 minuten spetterend voetbal. Ook hadden de trainers een aantal wisselingen toegepast. Arjan verhuisde van de goal naar de centrale verdediging en Liam ging op doel staan.

De spelbegeleider floot voor de 2e helft, Dubbeldam nam gelijk het heft in handen en ging voor de winst. De meiden uit Tiel verdedigde goed, degelijk en fair. Tot aan de drinkpauze had Liam weinig te doen, hij had zelfs tijd om op zijn vingers te tellen en af en toe om zich heen te kijken. Bijna iedere aanval van Theole werd in de kiem gesmoord, Dubbeldam speelde als een hecht team, en allemaal verdedigde ze goed mee.

Na de 2e drinkpauze voerde de meiden de druk nog eens op, hierdoor moest de doelman van Dubbeldam toch een paar keer ingrijpen en hield, mede door 1 heldhaftige redding, de 2-2 op het bord. Het leek erop dat beide ploegen zich gingen neerleggen bij een gelijkspel en de punten zouden delen. Alleen Denver en Jan wilden zich hier niet bij aansluiten en gingen beide nog 1 keer op avontuur, de laatste minuut van de wedstrijd was ingegaan, Denver speelt Jan in zijn voeten en laat de Tielse doelvrouw voor de 3e keer deze ochtend de bal uit het net vissen. Jan beslist de wedstrijd in het voordeel van Dubbeldam, waardoor ze nog steeds ongeslagen zijn. De uitslag 3-2, op de Duitse manier afgedwongen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.