Echte Dordtenaren wisten het natuurlijk al veel langer, wij wonen in een stad om trots op te zijn en de laatste tijd haalt onze prachtige stad regelmatig de media met mooi nieuws. Niet iedereen zal ervan houden, maar wat je ook van The Passion vindt, het wordt dit jaar wel even mooi in Dordrecht opgenomen. Dus heb je geen zin in vreselijke muziek kun je dit jaar gewoon zonder geluid naar de prachtige beelden van onze stad kijken.
Nog veel gekker is het nieuws dat Dordrecht door de Engelse krant de Times wordt genoemd als een van de dertig verborgen juwelen in Europa. Engelsen die een mooi Europese stad willen bezoeken maar even geen zin hebben in Parijs op Barcelona wordt aangeraden om eens een kijkje in Dordrecht te nemen, kijk, dat is nog eens lekker zeg.

Zaterdag 5 – ASWH 9 3-0
In een competitie waar alleen een wonder Streefkerk 3 nog van de titel af kan houden, speelt ons vijfde vandaag tegen ASWH. Onze mannen staan derde, met meer verliespunten dan de nummer vier Wieldrecht 7. Omdat ze graag voor dit team willen eindigen moeten ze aan de bak en dat doen ze dan ook op de verjaardag van onze verslaggever Jolanda.
Het was dus sowieso al een prachtige dag, maar door deze overwinning is het nog mooier geworden.

Zaterdag 4 – Hardinxveld 4 7-3
Ook hier lijkt de titel al vergeven te zijn en wel aan Drechtstreek 5 en onze mannen staan zo’n beetje halverwege het veld. Het is dus echt ballen om het spelletje en maar hopen op iets moois van onze mannen. Het is niet te hopen dat er mensen zijn geweest die alleen de eerste helft hebben gekeken, zij hebben gekeken naar gepruts van Dubbeldam en de 2-0 achterstand bij rust was dan ook volkomen terecht.
Na rust hebben onze mannen hun rug gerecht en zijn ze vol voor de overwinning gegaan. Misschien hadden de mannen wat tijd nodig om aan elkaar te wennen, maar toen dit eenmaal gelukt was, ging het hard. Guyon Maissan en Tim Brand scoorden twee keer, Kevin en Dennis Bussen samen maar liefst vijf keer. Hardinxveld mocht nog één keer scoren, maar dropen met 7-3 van het veld af.

Zaterdag 3 – Pelikaan 7 0-4
Onze derde staat derde van onderen en onze tegenstander van vandaag derde van boven, dezelfde uitgangspositie als onze 19-1 afgelopen week en daar werd het maar liefst 4-3 voor onze mannen. Er is dus veel mogelijk en wie weet wat deze wedstrijd gaat brengen. Het is jammer genoeg niet gelukt vandaag en de cijfers spreken voor zich.

Zaterdag 2 – ASWH 3 6-1
Vlak achter de koploper Internos staan deze twee teams op een gedeelde tweede plaats, waarbij Dubbeldam een beter doelsaldo heeft. Het is een heuse kraker, want het elftal dat vandaag wint blijft meedoen om het kampioenschap en de andere zal vrijwel zeker afhaken.
Je verwacht dan een bijzonder spannende wedstrijd, waarbij ASWH onze mannen met 4-1 aan de kant had gezet. Rob zag het voor de wedstrijd al zonnig in en de rest van de technische staf sloot zich daarbij aan: gewoon lekker op ons hoofdveld de tegenstander zoek spelen, daarna nog gewoon vier keer winnen en het kampioensfeestje vieren.
Of we kampioen worden, is nog lang niet zeker, maar de tegenstander zoek spelen, dat is gebeurd. Met een fraaie 6-1 blijven onze mannen in het spoor van Internos.

Prinsenland 1 – Zaterdag 1 4-0
Vandaag speelt onze eerste tegen de nummer drie van de competitie op de dag dat koploper DFC thuis tegen de nummer twee Wieldrecht uit mag komen. Bij winst van DFC kan het kampioenschap ze bijna niet meer ontgaan, maar mocht Wieldrecht winnen, dan is het verschil nog maar twee punten.
Het verschil tussen de top drie en de rest van de teams is groot en dat onze mannen met maar liefst 4-0 klop kregen is dan ook geen grote schande.
Belangrijker in deze competitie tussen Brabant en Dordrecht is de strijd tussen de nummers 1 en 2: DFC thuis tegen Wieldrecht, waarbij Wieldrecht de spanning weer volledig teruggebracht heeft in de competitie. Dat een Dordtse club kampioen gaat worden, is eigenlijk vrijwel zeker, maar na vandaag moet DFC in de komende wedstrijden geen fouten meer maken. We zullen dit de komende weken zeker in de gaten blijven houden.