Voorbeschouwing Dubbeldam – ZSC ‘62

Afgelopen weekend was natuurlijk niet echt om over (naar huis) te schrijven. Hoewel het maar 2-0 was, weet de knvb en de scheidsrechter van dienst 20-0 te noteren en te hanteren. Zolang niemand hier melding van zal maken, zal Remco altijd een kutkeeper blijven. Maar dat volledig ter zijde. Dit weekend krijgt Dubbeldam wederom een ploeg uit Zeeland op bezoek. ZSC ’62 uit Scharendijke zal aan de aftrap verschijnen aankomende zaterdag.

Wat weten we van deze ploeg uit Zeeland? Eigenlijk niet zoveel, maar wel één bijzonder dingetje. Ook zij kijken naar de mogelijkheid van een nieuwe accommodatie met andere verenigingen. Samen met SV Renesse en SV DFS (die samen al FC de westbroek heten) kijken zij naar de ruimtelijke en financiële haalbaarheid van een nieuw sportcomplex wat de naam FC de westhoek zal moeten gaan dragen. Hoewel ZSC en de andere verenigingen slechts een half jaar bezig zijn, hebben zij al een akkoord op de voorkeurslocatie. Alleen nader onderzoek kan dit nog dwarsbomen. In vergelijking met Dubbeldam een dus toch iets hoopgevendere situatie.

Iets minder hoopgevend is de start van de competitie van onze tegenstander van aankomende zaterdag. Ze speelde de eerste wedstrijd met 3-3 gelijk tegen de kogelvangers en een week later was er een nederlaag tegen Wieldrecht. Desalniettemin is ZSC echt geen verkeerde ploeg natuurlijk. We weten de aspiraties van Wieldrecht en ook de Kogelvangers doen ieder jaar mee. Dus zoals Paul dat zou zeggen, Hou het in de peiling.

We zullen dus zaterdag er weer volop tegenaan moeten gaan en iets meer strijdlust tonen dan de laatste stadsderby tegen DFC. Er zullen iets meer ballen getoond moeten gaan worden, hoewel dat bij één specifiek persoon iets moeilijker zal worden dit weekend. We vragen ons af of zijn stem al minder hoog is dan die van onze midget fidget warrior. Even tussendoor een waarschuwing voor laatstgenoemde… William is helaas nog minimaal een speelweekend uit de roulatie en zal dus zijn camera in de aanslag hebben en doorspelen aan de krant. Beware of the cameraman. Daarnaast ook gelijk een WARNING naar William… daar is geen uitleg meer voor nodig denk ik.

Enfin, allemaal weer ouderwetse onzin, maar er moet ook nog serieus gebald (excuses voor de slechte woordgrap) worden. We zullen allemaal weer met de neuzen dezelfde kant op moeten staan en niet piepen om iets wat onbewust zal kunnen gaan gebeuren. We gaan gewoon weer vechten voor iedere bal en ons eigen spelletje spelen zoals we dat gewend zijn. Mannen, ik (de Schnorrrrrr), Bertje en de trainer verwachten drie punten en niets minder. Doe er alles aan en laat ons genieten van sprankelend voetbal.

Succes en tot zaterdag!