Voorbeschouwing The Gunners – Dubbeldam

De Schnorrrrrr is fan van Brabant. Als hij op bezoek gaat wordt hij altijd met open armen ontvangen. Een ware beroemdheid wordt binnengehaald. Tenminste, dat beeld hij zich dan maar in. Want menig sportveld is leeg en verlaten. Ditmaal is de Schnorrrrrr een kijkje nemen in Breda, bij The Gunners.

The Gunners, daar kan de Schnorrrrrr ondertussen wel een klein boek over schrijven. Zo is een historie prachtig om over te lezen. De vereniging werd door een aantal personeelsleden van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza opgericht. De keuze voor de naam was dus niet echt moeilijk. De vereniging wilde in competitieverband gaan voetballen omdat zij dit al meerdere keren als bedrijfsuitje hadden gedaan en dat ging natuurlijk op zaterdag gebeuren. Zo natuurlijk is dat niet in deze tijd, maar voor The Gunners was er geen twijfel mogelijk. Iets wat ze jaren na dato nog steeds doen. Voetballen op zaterdag.

Boter Kaas en Eieren

The Gunners, niet te verwarren met de mannen uit Londen van de na tweeëntwintig jaar vertrekkende hoofdcoach Arsène Wenger. Nee in tegendeel zelfs. Wie zou zeggen dat monsieur Wenger met zijn team zal boter kaas en eieren op een training voor een belangrijke wedstrijd. Dan snap je meteen dat dit natuurlijk niet het Arsenal is met de bijnaam The Gunners. Toch deden de onofficiële Gunners dat wel een training voorafgaand aan de topper uit met Dubbeldam. Door de Kelderklasse groots uitgelicht. Dit bracht hun geen windeieren, want The Gunners verloor de wedstrijd met 4-2 aan de schenkeldijk. Na tweemaal op gelijke hoogte te zijn gekomen, maakte Daan Rijppaert het verschil die middag met maar liefst twee penalty’s. De andere twee goals kwamen op rekening van Koen en Teoman.

Nacompetitie

De strijd om de bovenste plekken is nog steeds gaande. Zo doen er nog twee teams echt mee om het kampioenschap en drie teams voor de respectievelijke ere plaatsen drie, vier en vijf. The Gunners is zo’n team, zij hebben geen periode maar willen maar al te graag de nacompetitie in. Dit is mogelijk bij een plek bij de bovenste vier. Vervangende periodes van de kampioen en nummer twee zou dit mogelijk maken. Toch staat The Gunners er het minste voor van de bovenste vijf ploegen. Na een pijnlijke wedstrijd afgelopen week tegen GSC/ODS, die nota bene gestaakt is, lijken de kansen voor de ploeg uit Breda gevlogen. De wedstrijd werd gestaakt bij een stand van 0-2 in het voordeel van de Dordtenaren. Nadat er een goal onterecht werd goedgekeurd kregen de mannen van Mark Schuiten het zwart voor de ogen. Twee rode kaarten deed hun beslissen, na een afkoelingsperiode, niet verder te willen spelen. Wordt vervolgt zal er bij menig serie worden af getiteld…

Wordt vervolgt…

Bij ons hoef je niet te wachten voordat de volgende aflevering uit de kelderklasse van de A-categorie komt. De Schnorrrrrr verteld u gewoon vrolijk verder over de gehele situatie. Hij hoort u dan ook denken, Dubbeldam heeft een makkie. Een gehavend The Gunners. Niets is minder waar. The Gunners speelt in één week maar liefst drie wedstrijden. Zij begonnen de reis thuis tegen GSC/ODS, al was die van korte duur. Op hemelvaart wacht DVO’60 uit Roosendaal en zaterdag zal men het pas opnemen tegen Dubbeldam. Dus de gehavende selectie zal niet Dubbeldam ontvangen, maar op bezoek gaan bij DVO’60. Hou dat in de peiling. Onderschatting mag niet gebeuren, want in de strijd om het kampioenschap met ONI kunnen we geen punten laten liggen. We verwachten dan ook niets minder dan drie punten van de mannen van Paul van Oosten.

Kelderklasse 2.0 op trainingsveld

Als we het dan toch hebben over de kelderklasse van de A-categorie. Het voorbereiden op de wedstrijd gaat met vallen en opstaan. Zo zien we op een trainingsveld ballen op kleine goaltjes over het vangnet geschoten worden en jongens die struikelen over een bal. De Schnorrrrrr noemt geen namen, maar hij kan u vertellen dat er vogelvrij werd overgeschoten en Denzel licht aangeschoten was. Verder zagen we drie keepers op het veld, maar tijdens het partijspel waren ze allemaal gevlogen. Een bijzonder feit. Clean sheet keepers blijven normaal gesproken gewoon op het veld staan. Woensdag hebben wij een bijzondere training op de planning. Boter, Kaas en Eieren om ons optimaal voor te bereiden op de kruisje-rondje profspelers uit Breda.

Wij hopen onze trouwe supporters weer te mogen begroeten langs het veld aan sportpark Hooghuys. De wedstrijd zal aangevangen worden om 15:00 uur. Komt dat zien!

 

De Schnorrrrrr