Voorbeschouwing Wieldrecht – Dubbeldam

Je hebt wedstrijden zoals elke andere wedstrijd en je hebt derby’s. De gewone wedstrijden wil je dus zoals gewoonlijk winnen, maar de derby’s wil je niet alleen winnen.. daarin wil je een tegenstander onder de grasmat spelen. Helaas gaan de zogeheten eiland derby’s voorlopig nog niet zoals gepland. In de eerste derby tegen DFC bleek Dubbeldam onmachtig en liep vervolgens 90 minuten lang achter de feiten aan. Hoewel voetbal.nl in samenspraak met de KNVB gewoonweg 20-0 noteerde, was het gelukkig voor onze keeper slechts 2-0. De volgende derby is wederom een uitwedstrijd. Ditmaal zal de equipe van trainer Smaal naar Wieldrecht afreizen. De reis van maar liefst 5 minuten zal misschien wel door vele met de fiets aan gedaan worden. Dus voor de supporters scheelt het weer in de buskosten. Win-win zal de Schnorrrrrr zeggen. Een extra motivatie om langs de lijn te staan en onze mannen aan te moedigen. En wie weet kunt u dan ook nog even een lekker JOCO ijsje scoren, want zoals u weet, is de eigenaar van dit overheerlijke ijsboerke naast Dubbeldammer ook stiekem een beetje Wieldrecht fan. Dit mede door zijn Vrind Sander. De Schnorrrrrr is groot fan van hun FB-avonturen.

Maar met ijsjes eten en slap ouwehoeren van de Schnorrrrrr komen we niet aan drie punten. Nee we moeten wederom die rotberg op. U vraagt zich dan misschien af waarom er een berg opgeklommen moet worden… Dat begrijpt de Schnorrrrrr maar al te goed, maar sinds afgelopen zaterdag heeft de trainer besloten de punten bij een Marokkaan bovenop de berg te leggen. Misschien niet verstandig, maar als je er dan eenmaal bent, is de beloning des te groter. Muzikaal wordt dan de overwinning in de kleedkamer beklonken. Laten we hopen dat dit een blijvertje is in de derby tegen Wieldrecht.

De tegenstander van zaterdag is dus Wieldrecht. Niet verrassend de club uit sterrenburg. Net achter de Wittenstein of voor de nieuwe woonwijk van sommige spelers, de Wilgenwende. Koen zou dus theoretisch gezien zijn toekomstige eigen ruiten eruit kunnen schieten. Gezien zijn techniek zal dat wel mee vallen en zal die mogelijkheid groter zijn bij een andere spits… De Schnorrrrrr gaat hier geen namen noemen. Maar dit is een goedmakertje voor een bepaalde zin in het vorige verslag.

Wieldrecht dus… Sterrenburg, Wittenstein, Wilgenwende. Eigenlijk is het gewoon een voormalige heerlijkheid en buurtschap in de gemeente Dordrecht. Daar lagen ook de wortels van Wieldrecht. Later zijn ze gesitueerd in Sterrenburg III. Uiteindelijk heeft Wieldrecht daar alleen maar baat bij gehad en kon zo op vele leden uit de buurt Sterrenburg III rekenen. Dit gebeurde in de jaren ’70. Bijna dertig jaar later schreef ene Calvin Verdonk zich in bij Wieldrecht, nadat hij al bij Amstelwijck was geweest. Later zal hij ook debuteren voor het grote Feyenoord. Misschien wel het grootste jeugd succes van Wieldrecht. Andere successen van Wieldrecht blijven uit in de afgelopen drie seizoenen, ondanks meermaals geweldige posities op de ranglijst. In de laatste drie jaar werd Wieldrecht twee maal tweede en éénmaal derde. Toch bleef promotie in de nacompetitie uit.

Daar ligt dan ook gelijk de zwakte van Wieldrecht denkt de Schnorrrrrr. Wieldrecht heeft veel pijn en moeite bij belangrijke wedstrijden en zeg nou zelf… Wat is er nou belangrijker dan een stadsderby!! De benen trillen al in sterrenburg. Dubbeldam weet nu dat het niet meer zomaar wat kan aankakken en zal zijn wakker geschut na de zwakke pot tegen DFC. Nu is het tijd voor de Dubbeldammers om dit recht te gaan zitten in Sterrenburg! Daarbij kunnen de mannen veel steun van u gebruiken!!!

LET WEL OP! De wedstrijd tegen Wieldrecht begint om 15:00 uur, maar wees welkom om eerder komen voor dat overheerlijke ijscotje of gewoon een lekker bakkie koffie. Wij zien u komende zaterdag op Sportpark Smitsweg!

Tot zaterdag!!