Normaal gesproken is het op zaterdagen bij Dubbeldam een drukte van belang. Vanaf negen uur tot diep in de middag zetten onze jeugdleden hun beste beentje voor en tussen het geweld van al deze jeugdige voetballers ontwaren we soms ook zomaar eens een wedstrijdje van onze senioren.

Vandaag is het echter vakantie in Brabant, u weet wel, dat andere stukje Nederland waar wij als Dubbeldammers regelmatig mogen voetballen en omdat de KNVB nog steeds niet weet dat Dordrecht bij Zuid-Holland hoort, mag onze jeugd dan ook niet voetballen.

Omdat onze senioren veelal niet meer naar school gaan, wordt oogluikend toegestaan dat zij de velden betreden en zo hebben we vandaag onderstaande wedstrijden kunnen zien.

Zaterdag 6  – Peursum 3  5-5

Aan de bar van Dubbeldam was Clark Beemer trots op zijn manschappen. Ze hadden de overwinning voor het grijpen, maar het ging op het allerlaatst net nog mis voor onze jongst loot aan de seniorenstam. Hoewel het misschien jammer is van het gelijke spel hadden de mannen uit Noord-Ierland hier afgelopen week een moord voor gedaan.

Het is in elk geval een competitie met veel korte uitslagen en het is leuk om te zien dat onze mannen gewoon lekker meedoen.

Zaterdag 5 – vrij

Waarschijnlijk omdat Kelvin Schmitz vandaag jarig is, hebben de manschappen van het vijfde een vrij dagje.

Zaterdag 4 – Pelikaan 7 3-1

Voor de aanvang van de wedstrijd was de keeper van Pelikaan nog driftig op zoek naar handschoenen en het lukte onze Sjaak natuurlijk om een paar te vinden. Ze te zien waren ze voor het laatst gedragen door Rik Klootwijk, maar voor een tegenstander was ze nog prima te doen.

Gelukkig waren het geen wonderhandschoenen, maar bij de rust stonden onze mannen nog wel met 0-1 achter. Na doelpunten van Herman Andela, Jeffery Heystek en Kevin Bussen eindigde de wedstrijd in een mooi 3-1 overwinning.

Met 0-1 achter komen om met 3-1 te winnen, dat doen alleen de allergrootste spelers in Nederland.

Sliedrecht 6 – Zaterdag 3  3-1

In een sportieve wedstrijd werd het ook bij onze Zaterdag 3 een 3-1 overwinning voor de thuisploeg en helaas was dit Sliedrecht. Ons derde heeft inmiddels een reeks verliezen aaneengeregen, maar de verschillen zijn maar klein en het kan zomaar omkeren voor onze mannen.

VVGZ 3 – Zaterdag 2  0-2

Vorige week schreven we al dat ons tweede goed aan de competitie begonnen is en vandaag gingen ze op bezoek bij de nummer laatst, waar de punten natuurlijk opgepakt moesten worden en dit is met een 0-2 overwinning ook gelukt.

Negen punten uit vier wedstrijden, met een doelsaldo van plus drie, waarmee ons tweede op een keurige vierde plaats staan.

Zaterdag 1 – Dilettant 1  2-1

Het was druilerig weer bij Dubbeldam en er leek maar geen einde te komen aan de eindeloze stroom motregen. Onze pupil van de week, Lieke Jansen, bereidde zich volkomen logisch liever in de kantine voor op deze wedstrijd dan buiten. Ze verbaasde zich over het warmlopen van onze mannen, waarbij vooral het losgooien van de armen haar aan het lachen maakte. Pas toen iemand haar vertelde dat dit door de regen kwam, begreep ze het.

Na een enorm afstandsschot wist Lieke in de rebound te scoren en het waren de manschappen van Dilettant die haar goede voorbeeld al na zes minuten volgden. In het vervolg van de wedstrijd was het Dubbeldam dat beter in de wedstrijd kwam en uiteindelijk met een 2-1 overwinning van het veld af stapte.