De eerste wedstrijd van de 7 tegen 7 competitie stond al om 10:00 gepland uit tegen de dames van GSC/ODS. Daar hoofdtrainert Davey ook nog de JO15 en M015 meiden coacht en traint kon hij er vandaag niet bij zijn en heeft mij gevraagd om de eer van de eerste wedstrijd op me te nemen.

Het toernooi van vorige week bij RCD was redelijk goed afgesloten door de dames met 3 winstpartijen en 1 gelijk spel! Dus dat beloofde nog wat. 9 uur aanwezig doet ook gewoon bij mij pijn, zeker dat Lotte, Tess en Samm ook nog gehaald moesten worden. Gelukkig had Lotte haar voetbalschoenen thuis in de gang laten staan, dus kon nog even snel terug. Davey had inmiddels de opstelling al door geappt maar bij aankomst bleek toch dat Dominique iets later zou zijn, ze konden haar niet wakker krijgen : – )

Tijdens de warming-up kreeg ik door dat er pas 1 maal getraind was, dus mijn briefje met looplijnen, opkomende backs, doordekken, druk zetten en uiteraard de omschakeling, kon per direct de prullenbak in. Ook het advies om ballen laag op het doel te schieten, lapte de dames direct aan hun laars met het gevolg dat er al 3 ballen in de sloot lagen (bedankt Lotte, Rosa en Wendy 😉 )

Helaas kwam de scheids een minuut of 6 later aan, en ging vervolgens nog een hand nieuwe spelregels uitleggen, in-dribbelen, terugspelen, achter ballen uitschieten het mocht allemaal niet meer. De aftrap werd genomen en het GSC liet direct zien de voetballende ploeg te zijn, bal keurig in de ploeg houden rondspelen en wachtend op een gaatje. Door het felle opjagen van Kimberly, Rosa en Lotte hadden de gasten toch wel wat problemen om het makkelijk uit te spelen. in de 16de minuut was dan toch zo ver 1-0 achter Jami, kansloos mede doordat de conditie wat te wensen overliet bij sommige meiden. Dominique inmiddels toch gearriveerd was er klaar voor om samen met Celine en Samm wat minuten maken. Dominique kreeg als opdracht de nummer 7 op te pakken, terwijl ze me vragend aankeek, “je bedoelt: nummer 77, die naast 33 en achter 1616 … het was me duidelijk, ze was er klaar voor.

Vlak voor het rustsignaal keken we inmiddels tegen een 3-0 achterstand aan, en was Wendy uitgespeeld, zwart voor de ogen, geen lucht .. dus, achterover, armen naar achteren, neus inademen en door de mond uitademen.. afijn bak Thee erin en ze was weer de oude.
In de rust direct ook de opstelling van Davey direct de prullenbak in. Jami eens goed verteld wat keepen inhoud en hoe zich op te stellen bij 1 op 1 situaties, het was haar nu helemaal duidelijk, lag waarschijnlijk aan haar keepertrainer! Danielle als rechtsback, aan de rechterkant, Tess als rechtsback, Rosa puntje naar achteren en samen met Lotte het middenveld geheel oppakken en dichtzetten, Dominique op die nummer 77 en de onvermoeibare Kimberly als eenzame spits. Dit resulteerde direct in een aantal kansen, Schot Lotte in het zijnet, Kim idem. Een prachtige hoge en strakke cornerbal, door de in lucht blijven hangende Rosa naar de grond gekopt miste net het doel, prima kans, mooie actie.

Een spaarzame uitbraak van GSC werd door Jami als tijger uit de hoek gehaald, 2 tellen later was het wederom Jami met een snoekduik welke erger wist te voorkomen. Het was Lotte welke de spanning in de wedstrijd terug wist te brengen, binnenkant voet keurig in de hoek geplaatst 3-1. De druk van Dubbeldam bleef aanhouden, zat er nog een klein stuntje in?
Helaas.. zelfs met Sam,  inmiddels in het veld was de pijp echt op, waarop we in de laatste 3 minuten er ook nog 2 om ons oren kregen.

Dames ik ben ervan overtuigd dat conditie de boosdoener was, er zit zeker potentie in en ben er van overtuigd dat als jullie gewoon met zijn allen trainen de punten vanzelf komen.