VVGZ 17-1 Dubbeldam 17-1 5-2

Uit voetballen tegen VVGZ heeft als groot voordeel dat er door een enthousiaste VVGZ-fan of -moeder of -watdanook prachtige foto’s gemaakt worden en omdat Petra dit weet, kan ze haar eigen fototoestel thuislaten, niet wetende dat op het allerlaatste moment uw verslaggever gevraagd is om vandaag te vlaggen, omdat Ian er niet kan zijn.
Zo worden op de vroege winterse zaterdagmorgen de schriften en pennen doorgegeven aan Petra en meldt uw verslaggever zich bij de scheidsrechter om een vlaggetje in ontvangst te nemen. Het overdragen van deze kleinoden kan echter alleen in de kleedkamer van onze leidsman en zo lopen uw verslaggever en zijn VVGZ-kompaan braaf mee het veld af, de spelers en fans in verwarring achterlatend. Petra vraagt zich terecht af of ook hier sprake is van een dopingschandaal, maar uiteindelijk is er niets aan de hand en na duidelijke instructies van de strenge scheidsrechter, die trouwens een onberispelijke wedstrijd fluit, gaan we maar liefst elf minuten later van start.

Henk heeft onze mannen op het hart gedrukt om de enorme kansen die we in elke wedstrijd in de eerste minuten krijgen er nu gewoon eens in te schieten en we gaan zien of dit vandaag gaat gebeuren. Het is Maurice die als eerste alleen op de keeper af mag gaan en zoals we bijna gewend zijn, is de eerste kans niet aan ons besteed. Dan volgt Luuk met een schot op de lat en even later schiet Xander na een knappe solo op het doel, maar gelukkig voor ons duikt de keeper eroverheen en staan we tijdens een gruwelijke hagelbui met 0-1 voor.
Na het creëren van enkele kleine kansen laten onze mannen daarna VVGZ in het spel komen en moet Marco de bal uit het doel boksen. Na dit schot blijft VVGZ druk zetten en volhardt Dubbeldam in wat geklungel achterin, zodat volkomen terecht de 1-1 op de borden komt te staan.
Ook na deze gelijkmaker heeft Dubbeldam weer een kans op de voorsprong als Jeroen op Maurice passt, weer alleen voor de keeper is de bal een prooi voor de laatste; de afvallende bal is voor Xander die overschiet.
Als VVGZ even daarna een vrije trap krijgt en hard op het doel schiet, heeft hij de bal niet klemvast. De afvallende bal is – natuurlijk – voor VVGZ en zo staan we met 2-1 achter. Met de harde wind die hard over het veld raast, is het bijna onmogelijk om van afstand te schieten, toch probeert een van de spelers van VVGZ dit en met een bal stijf in de kruising staan ze opeens met 3-1 voor.
Pascal denkt kort daarna hij dit dan ook wel kan, maar zijn vrije trap op een meter op twintig van het doel is een prooi voor de wind en we zien de bal ergens ver, ver weg verdwijnen.
Dan is er volgens Dubbeldamspelers sprake van een handsbal en waar onze mannen vergeten verder te voetballen, is het VVGZ dat gewoon doorgaat en de 4-1 laat aantekenen.

Onze mannen speelden geen geweldige eerste helft, maar hadden wel erg veel pech in de afronding en het is te hopen dat we in de tweede helft de doelpunten minder gemakkelijk weggeven. Marco is paraat op een harde inzet van VVGZ en Jeroen schiet van afstand de bal net over het doel. Dan komen Luuk vdG en Tobias in het veld voor Bram en Mike.
Ondanks de achterstand is het langs de lijn sfeervol. Elke vijf minuten slaat het weer om en blijkbaar wordt Pim ergens begeleider van, het hoe en waarom ontgaat Petra en zo zal voorlopig onbekend blijven waarvan hij leider wordt, de kans bestaat dat het lege dozen zijn.
Dan komt Harris erin voor Luuk vdM en zien we kort daarna een geweldige actie van de linksbuiten van VVGZ. De hele wedstrijd was hij al dreigende vanwege zijn geweldige snelheid, maar vlak voordat hij gewisseld wordt, heeft hij een briljante actie in petto. Hij houdt de bal binnen, waarbij zijn trainer lachend opmerkt dat als hij dat zo zou proberen er waarschijnlijk iets af zou scheuren. Zijn voorzet is perfect en hoewel het onze vijfde tegendoelpunt is, kun je hier alleen maar bewondering voor hebben. Dit doelpunt valt trouwens laat in een tweede helft waarin Dubbeldam minder kansen creëert, maar gelukkig wel beter speelt dan in de eerste helft. Zowel onze mannen als die van VVGZ spelen fel, zonder gemeen te worden en de scheidsrechter later lekker veel toe, zodat het echt een genot is om te kijken. Het is jammer dat het verschil al zo groot is en onze mannen zijn nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Kenan schiet van afstand op de lat en een schot van Luuk gaat voorlangs, waarbij er niemand bij de tweede paal staat om de bal binnen te schieten.
Gelukkig voor ons gebeurt het dan toch nog, Luuk schiet de bal achter de keeper en zo eindigt deze wedstrijd in een 5-2 overwinning voor VVGZ.

Het verlies is gewoon terecht, onze mannen brachten zeker in de eerst helft onvoldoende om het VVGZ echt heel lastig te maken, maar gelukkig herpakten ze zich in de tweede helft, waarin de twee elftallen volledig aan elkaar gewaagd waren. Het was een faire pot voetbal met een terechte winnaar en we kijken nu al uit naar de foto’s die vrijwel zeker morgen online staan.