Dubbeldam 17-1 Spartaan’20 15-1 2-1

Vorig seizoen was Mark van Leeuwerden zoals het hoort nog gewoon trainer bij Dubbeldam, maar dit jaar moet hij afreizen naar Rotterdam Zuid waar hij de 15-1 van Spartaan’20 traint. Deze mannen spelen eredivisie en mogen in de competitie het hele land rondreizen. Het is dan alleen maar logisch dat Mark voor deze oefenwedstrijd graag afreist naar zijn oude cluppie om zijn jongens te laten oefenen tegen onze 17-1, die dit jaar getraind wordt door Jordy Wouters en Davey van Pelt.
Waar Spartaan’20 een bank vol reservespelers heeft, hebben wij er slechts een en de eerste is Max Dijkstra, waar Max de Haas, Björn, Xander en Yassin in geen velden of wegen te zien zijn. Wel zien we trouwens Nordin, maar die speelt jammer genoeg niet mee; hij is hier als trainer voor de 10-1. Weer een jonge speler die zich wil bekwamen in het trainersvak, een mooie ontwikkeling.
Op het kunstgrasveld, onder de verzengende zon, zien we Marco, Vincenzo, Stijn, Dave, Bryan, Gijs, Luuk, Yorrick, Thompson, Nathan en Noah. Uw verslaggever is de vlagger aan Dubbeldamse zijde; twee keer vlagt hij voor buitenspel deze wedstrijd, één keer volledig ten onrechte, waarvoor excuses, maar de tweede keer had hij voor een keer het gelijk volledig aan zijn zijde.
Vlak voor aanvang zien we Brend de Jong opkomen in stemmig zwart en een kortgeschoren koppie. Ofwel omdat zijn outfit teveel lijkt op die van onze tegenstander ofwel omdat iedereen schrikt van zijn strenge uiterlijk, kleedt hij zich snel om en komt hij terug in een vrolijke blauw shirtje.
Niemand minder dan Petulia ontfermt zich zonder gemopper over het opschrijfboekje en als zij er klaar voor is, kunnen we beginnen.

Petulia gaat dichtbij de dug-out staan en hoort van onze trainers dat de mannen moeten focussen en dat gebeurt gelukkig ook. Voetballend is onze tegenstander natuurlijk beter, maar ze zijn gemiddeld zo’n twee jaar jonger, zodat het een gelijke strijd moet worden en dat blijkt al snel zo te zijn. Aan beide kanten zien we dat de jongens nog moeite hebben om elkaar te vinden en de bal is dan ook te veel op het middenveld te zien. Beide teams komen met moeite in de buurt van het doel en wellicht heeft dit mede te maken met de zon, die ervoor zorgt dat het op het kunstgras zo warm is, dat Brend zorgt voor twee drinkpauzes.
Na de eerste drinkpauze is het Spartaan’20 dat profiteert van een onfortuinlijke valpartij achterin; Luuk raakt daardoor de bal kwijt en Marco is kansloos. Echt ontvlammen doet de wedstrijd in de eerste helft nog niet en volgens onze verslaggeefster ter plaatse wordt er dan ook veel over de vakanties gepraat langs de lijn. Ook heeft Petulia gehoord dat een wedstrijdbal maar liefst tachtig euro kost, verder is het prettig dat het rust is, want Spartaan’20 heeft de wedstrijd in handen en een schot op de paal had ook zomaar de 0-2 kunnen zijn.

Al snel is het Noah die in de tweede helft voor Dubbeldam de gelijkmaker binnenschiet, het was een heerlijk doelpunt en niet alleen krijgen onze mannen meer zelfvertrouwen, een paar jongens van Spartaan’20 zijn meer met elkaar bezig dan met ons. In de dug-out vallen er onderling wat harde woorden en ook op het veld is er heel even sprake van een onaangename sfeer. Nathan is zelfs zo boos dat hij een jongen van Spartaan’20 aanvalt. Gelukkig weten de jongens het zelf op te lossen en besluit Brend, vanwege het vriendschappelijke karakter van deze wedstrijd, geen kaart te geven.
Het blijkt een terecht beslissing te zijn; de spelers van beide elftallen gedragen zich buitengewoon volwassen en zijn allebei alleen nog maar bezig met het scoren van een doelpunt. Hoewel we geen grote uitgespeelde kansen zien, is er wel veel meer druk naar voren. Na de tweede drinkpauze zien we in het laatste kwart twee aanvallende ploegen, waarbij het Dubbeldam is dat via alweer Noah de 2-1 laat aantekenen en dit is voor Spartaan’20 het signaal om alles te geven.
De duels worden feller, maar blijven sportief en we zien de individuele klasse van de mannen van Spartaan’20, waardoor ze enkele keren gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker komen. Ook voor deze mannen is het duidelijk nog het begin van het seizoen, hun schoten zijn niet secuur genoeg, waardoor Marco de bal zowel over als naast het doel ziet gaan.
Het is Yorrick die een prachtige pass nog bijna binnenkopt, maar dat zou echt teveel van het goede geweest zijn. Als het na het laatste fluitsignaal nog steeds 2-1 staat, is dit een mooie prestatie van onze mannen en een iets geflatteerde uitslag.
Het was al met al een leuke, gelijkwaardige wedstrijd, waarin de twee ploegen elkaar vrijwel perfect in evenwicht hielden. De overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van onze mannen en hopelijk houden ze dit gevoel vast tot volgende week als we voor de beker spelen tegen Hardinxveld 17-1.