Alle teams mochten vandaag weer lekker de wei in.
Alle teams?, hoor ik u denken, nee nog niet alle elftallen, maar we kunnen u wel een teken van leven meegeven van ons Vierde: ‘Lieve mensies, de beste wensies, laten we er een mooi jaar van maken. Helaas spelen we 16 februari pas de eerste competitiewedstrijd van 2019. Dat is nog even wachten dus. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!’
Deze tekst was van 9 januari en inmiddels is het voor de hardcore fans van onze helden van de Zaterdag 4 ook nog maar een weekje wachten.
Van de andere vier teams hebben er uiteindelijk maar drie gevoetbald, waarom dit nu weer was, kunt u hieronder lezen.

Zaterdag 5 – VVGZ 9 2-0
Jolanda Schmitz, onze trouwe verslaggever van de Zaterdag 5 heeft drie zoons en vrijwel altijd ook drie wedstrijden. Vandaag begon haar voetbaldag pas om half drie. Dylan hoefde niet te voetballen en verder schrijft Jolanda:
We waren al wat eerder bij Dubbeldam, want de 17-1 dacht ook te gaan voetballen maar stonden ikzelf, Johan en Martin klaar voor de wedstrijd bleek dat we de enige waren, want Ome Fred kwam vertellen dat er geen tegenstander was. De vraag over hoe en waarom laten we maar in het midden 🙄🙄

Maar gelukkig heeft Kelvin wel gevoetbald, onder het motto: hoge bomen vangen veel wind en wind stond er vanmiddag 😊
Verrassend vandaag was de doelman van vandaag, die had geruild met onze spits Kevin. Het viel niet mee zeker niet door de wind, maar uiteindelijk val toch de 1-0 uit een vrije trap van Joris.
Tijd voor de thee.
Met deze storm inmiddels viel het niet mee om de bal het werk te laten doen maar dat de wind ook voordelen had bewees Marc met de 2-0. De keeper schatte het verkeerd in door de wind en Marc liep mooi door.
Hard gewerkt mannen, het viel niet mee maar de drie punten zijn binnen.

Zaterdag 4
Vrij

Zaterdag 3 – GSC/ODS 3 1-4
Tegen de nummer twee uit de competitie had ons Derde maar weinig in te brengen. Dit verlies moeten onze mannen trouwens een maand met zich meedragen, want de volgende wedstrijd staat pas op 9 maart op het programma.
Graag tot dan.

Zaterdag 2 – SC Gastel 2
Om te voetballen heb je minimaal elf mensen nodig en het liefst nog wat reserves op de bank. Het lukte onze tegenstander niet om aan deze minimale eis te voldoen en na dit netjes gemeld te hebben is deze wedstrijd uitgesteld. Het is bijna jammer dat Kelvin Schmitz niet in het tweede speelt, dan had Jolanda echt een voetballoze zaterdag gehad.

Smerdiek 1 – Zaterdag 1 0-5
De naam Smerdiek is gewoon Sint-Maartensdijk op zijn Zeeuws, vreemd taaltje dus eigenlijk. Eigenlijk heet deze vereniging Wij Willen Winnen, maar in de oorlog dachten de Duitsers dat de laatste W voor Wilhelmina stond en werd de vereniging verplicht een andere naam aan te nemen.
Met één overwinning uit vijftien wedstrijden was de naam WWW ook wel mild cynisch geweest en gelukkig hebben onze mannen hun tegenstander niet onderschat, maar netjes met 0-5 aan de kant geschoven, waardoor onze mannen op een bijzondere mooie zesde plaats terug zijn te vinden.
Twee van de vijf doelpunten zijn trouwens gescoord door Leon, we weten nog niet of hij deze doelpunten opdraagt aan zijn oom, misschien horen we dit ooit nog.