Dit weekend is door Dubbeldam uitgeroepen tot het weekend van de scheidsrechter. Bij veel elftallen hadden we namelijk een meer dan voortreffelijke scheidsrechter. Dat Jacco Bos en Patrick de Rover fluitend dit klusje weten te klaren, dat weet heel Dubbeldam natuurlijk, maar ook de MO11-1 had dit weekend een meer dan voortreffelijke leidsman; bij de 17-2 was zelfs een doodzieke Gregory Stuurman onze foutloze held van de dag. Bij verschillende van onze Zondagsenioren was het pas echt genieten met de baas in het veld.

HZ’75 2 – Zondag 6  5-3

In zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van de Zaterdag 1 had de Schnorrrrrr het over bijzondere afkortingen en dat het uitschrijven van de volledige naam soms als een pagina in beslag neemt. In dit geval is hier geen sprake van, het is gewoon Hooge Zwaluwe ’75 en daarmee weten we vrijwel alles over onze tegenstander.

Ik hoor u denken, het tweede elftal tegen ons zesde: tegen wie speelt het eerste elftal dan? Dat leest u straks nog in dit overzicht.

Onze mannen van het Zesde speelden een geweldige eerste helft en stonden dan ook terecht met 0-2 voor. Gewoon lekker de tweede helft uitspelen en de punten binnen harken, appeltje eitje, ware het niet dat de tegenstander beter ging spelen, de grensrechter slechter ging vlaggen en de scheidsrechter… ach, het is het weekend van de scheidsrechter.

Hardinxveld 2 – Zondag 5  2-2

Weer een tweede elftal, maar dit keer een stuk dichter bij huis. De mannen uit Hardinxveld, maar vrijwel zeker ook uit Giessendam zijn vandaag onze gastheren voor onze Cinco.

Een tegenstander die nog slechter presteert dan onze Cinco-helden, wat op zich al een prestatie op zich is. Met een gelijkspel kan waarschijnlijk iedereen vrede hebben, groot voordeel met dit weer is dat het bier altijd koud staat.

HZ’75 1 – Zondag 4  0-3

En hier is het antwoord op uw prangende vraag, natuurlijk niet tegelijkertijd, maar wel op dezelfde dag speelt ons vierde tegen het allereerste elftal van HZ’75.

In deze competitie zijn de verschillen aan de top zo klein dat elk puntverlies tot aardverschuivingen in het klassement kan leiden. Voor deze wedstrijd stond HZ’75 eerste en na het sterke optreden van onze mannen staan ze opeens derde en Dubbeldam tweede. Qua verliespunten staat HZ’75 trouwens nog steeds tweede en Dubbeldam 4 4e.

DIA 4 – Zondag 3  3-5

Alleen als onze mannen van het derde hun wedstrijd niet uit kunnen spelen, meestal vanwege goed acterende scheidsrechters of vrolijk wapperende grensrechters, willen ze nog wel eens een puntje vergeten op te pikken. Dat ze vandaag tegen DIA weten te winnen, is dan ook amper het vermelden waard, ware het niet dat het gewoon heel knap blijft.

Terneuzen 2 – Zondag 2  2-5

Gisterenavond zat trainers Paul Wols nog te genieten in de kantine van Dubbeldam waar een heus zestiger- en zeventigerjaren muziekavond was georganiseerd. Troubadours Arie Warnaar en Ad de Korver, jawel de vader van Harry en opa van Bas en Lisa. Natuurlijk ging Paul tijdig naar huis, omdat hij vandaag naar Terneuzen moest afreizen om te strijden voor de periodetitel.

Hiervoor moesten de mannen in elk geval zelf winnen, wat ze geweldig afging. Zundert moest nog even wat puntjes afsnoepen van Virtus, maar lieten dit na, waardoor Dubbeldam dit net niet gehaald heeft. Wel staan onze mannen op een keurige tweede plaats.

WCR 1 – Zondag 1

Na maandenlang geterroriseerd te zijn door temperaturen die veel hoger waren dan het meerjarig gemiddelde was het vandaag opeens een bijzonder koude dag. Een dag waarop het voor de supporters langs de lijn eigenlijk niet uit te houden was.

In dit weekend van de scheidsrechter was onze leidsman bij het eerste zo begaan met het lot van ze kleumende supportersschare dat hij halverwege de tweede helft besloot om de wedstrijd te staken, bij een 2-1 achterstand voor Dubbeldam trouwens.

De supporters zijn inmiddels opgewarmd, over de afloop van deze wedstrijd is nog weinig bekend.