Gelukkig ligt v.v. Dubbeldam vlakbij de Brabantse grens, niet alleen is onze kantine de enige plek boven de sloot waar echt carnaval gevierd wordt, ook is onze Zondag 1 eigenlijk gewoon een Brabants voetbalelftal en hebben we niet veel te zoeken in de competitie van West II.
De afgelopen twee seizoenen zijn we door de KNVB veroordeeld te spelen in een competitie die die naam eigenlijk niet mag dragen, maar inmiddels zijn er zoveel verenigingen op zondag gestopt met voetballen dat we weer vrijgelaten worden en het lijkt erop dat we weer heel snel terug mogen naar het vertrouwde en warme Brabant waar we zeker met open armen ontvangen zullen worden.
Laten we hopen dat dit snel geregeld kan worden, zodat we niet meer hoeven af te reizen naar verre Westerse oorden.

RSV 6 – Zondag 6
Het is onstuimig weer in Nederland, waarbij regen en wind onze velden teisteren. Veel van onze helden verdedigen ondanks deze omstandigheden wel onze clubkleuren, maar ons zesde krijgt in Rucphen gewoonweg de kans niet, omdat onze tegenstander de wedstrijd van de speelkalender heeft gehaald.

Emma 6 – Zondag 5 8-1
Als je bij de koploper op bezoek mag gaan, is de kans op een goed resultaat bij voorbaat al een moeilijke opgave. Je hoopt dan vooral dat je goed tegenstand kan bieden, zelf je doelpuntje mee kan pikken en dat de uitslag uiteindelijk een beetje meevalt.
Onze mannen van het vijfde hebben hun doelpuntje meegepikt, lekker hoor.

Virtus 4 – Zondag 4 0-3
Virtus staat tiende in een competitie van elf, terwijl onze mannen op de vierde plaats staan voor deze wedstrijd. Op papier moet het derhalve geen zware opgave zijn en dat blijkt ook uit het resultaat. Een keurige 0-3, waarmee ons vierde nog steeds meedoet in de strijd om de kopposities.

IFC 3 – Zondag 3 0-2
Er staat een uitslag, dus heeft het er alle schijn van dat deze wedstrijd is uitgespeeld, op zich al een prestatie op zich. Dat de drie punten ook nog eens mee terug mogen naar Dordrecht is alleen maar extra lekker.

SC Gastel 3 – Zondag 2 1-2
Op voorhand leek het zo gemakkelijk, even de punten pakken tegen het laag geklasseerde Gastel, maar er was bloed, zweet en tranen voor nodig om de drie punten ook daadwerkelijk te verdienen. Davey Geschiere is zo ernstig geblesseerd dat hij zich nog vandaag moest melden in het ziekenhuis, laten we hopen dat het allemaal enigszins meevalt, maar het lijkt vooralsnog om een meer dan vervelende blessure te gaan.
Tot aan de blessuretijd bleef het 1-1 en pas op de valreep kon Dubbeldam de winnende scoren. Hiermee doen onze mannen goede zaken in het klassement.

Remo 1 – Zondag 1 2-3
Veel van ons zullen Remo alleen kennen van Milaan en San, waar elk jaar weer de wielerlente op een magnifieke wijze wordt gevierd, maar voor onze tegenstander uit Den Haag is zelfs deze Italiaanse kustplaats nog veel te dichtbij.
Zij hebben voor hun naam hun heil gezocht in Brazilië, meer specifiek Belém, waar de plaatselijke voetbalclub ‘Clube do Remo’ gedoopt is en wij maar denken dat Den Haag ver van huis is.
Vorige week verloor Remo nog met 7-0, maar het kostte onze mannen nog de nodige moeite om de overwinning over de streep te trekken. Maar moeilijk of niet, de drie punten zijn binnen en na twee spelrondes zien we dat alleen Wilhelmus twee wedstrijden gewonnen heeft. Volgende week spelen onze mannen tegen Coal, die na twee wedstrijden vier punten hebben. Het wordt direct al belangrijk, bij winst haken onze mannen aan, bij verlies wordt het een heel ander verhaal. We gaan er maar gewoon vanuit dat de drie punten aan de Schenkeldijk blijven.