Op 9 april 1918 werd in Roosendaal een voetbalveld aangelegd wat er destijds waarschijnlijk strak bijlag. In de honderd jaar die daarop volgden is er vrijwel niets meer aan dit veld gedaan, zodat het tegenwoordig nog maar weinig met een voetbalveld te maken heeft. Het veld lijkt meer op het parcours van de Amstel Gold Race dan op een voetbalveld, maar omdat in Brabant een grasveld al snel een voetbalveld genoemd mag worden, wordt hier een van de belangrijkste wedstrijden van Dubbeldam Zaterdag 1 gespeeld.
Uw verslaggever had natuurlijk geen idee hoe belangrijk deze dag was en hij liep dan ook met zijn ziel onder zijn arm in de kantine van Dubbeldam toen Cor van de Zaterdag-Van den Burg voorstelde om naar Roosendaal af te reizen om te kijken naar zijn favoriete team. Bij winst zou onze Zaterdag 1 namelijk de eerste periode winnen.

Gek genoeg speelde dit team al eerder in deze competitie tegen de tegenstander van vandaag. Iedere keer als Dubbeldam scoorde, vond Alliance het nodig om tegen te scoren zodat de uitslag uiteindelijk 33-34 in ons nadeel was. Iedereen was het er over eens dat het een knotsgekke wedstrijd was, maar gelukkig was het nog krankzinniger dat deze wedstrijd meetelde voor de twee periode. De wedstrijd van vandaag telt vreemd genoeg mee voor de eerste periode. Iedereen die het nu nog begrijpt mag direct doorlezen, de rest kan beter eerst een biertje pakken voordat we overgaan tot de samenvatting van deze geweldige wedstrijd.

Uw verslaggever mocht meerijden met Cor van de Zaterdag en de hele reis naar Roosendaal moest hij aanhoren hoe geweldig het team is dat onder leiding van Paul van Oosten bezig is met een ware zegetocht. Natuurlijk waren de echte fans van de Zaterdag dolenthousiast dat Cor zich ook vandaag weer liet zien en ze vormden een erehaag om deze grootse man te verwelkomen.

Naast Cor en uw verslaggever zagen we tussen de uitzinnige menigte, die getuige wilde zijn van deze historisch gebeurtenis, het volledige bestuur van Dubbeldam, de erevoorzitter en een oud secretaris. Omdat Paul van Oosten eigenlijk wel wist dat er naast deze enthousiaste fans niet veel meer mensen zouden komen, had hij naast de elf basisspelers ook nog 27 reservespelers opgeroepen, zodat het langs de lijn vooral heel gezellig was.

Het kostte wat moeite om alle reservespelers een plekje langs het veld te geven en wat nog erger was, onze materiaalman Sjaak had zowaar maar twintig paar sokken te weinig meegegeven, zodat het overgrote deel van de reservisten niet eens zou kunnen invallen mocht onze toptrainer Paul van Oosten dit al willen.

Vanaf de aftrap is het Dubbeldam dat direct laat zien dat ze hier zijn gekomen om alle punten te pakken. Het is Bruno die al in de tweede minuut de bal net over het doel weet te schieten en daarmee is de toon gezet. Het is eenrichtingsverkeer, onze mannen zijn hun tegenstander op alle fronten de baas, ze verliezen vrijwel geen duel en Remco wacht een eenzame wedstrijd in het doel van Dubbeldam.

Al snel blijkt echter dat niet Alliance onze grootste tegenstander is, maar het ontbreken van een goede terreinknecht. Op dit veld is het niet heel vreemd dat de bal gewoonweg doet waar hij zelf zin in heeft.

Hoewel Dubbeldam in de eerste tien minuten van deze wedstrijd laat zien dat ze het beste team in deze competitie is, wil de bal gewoonweg niet op een normale manier in de zestien komen. Elke lage bal stuitert alle kanten op en mochten onze mannen denken dat een hoge bal de oplossing kan brengen, is het zien van de verdedigers en de keeper van Alliance, die gemiddeld twee meter tien lang zijn, voldoende om dit achterwege te laten.

Met Wim van de Stigchel en Cor van de Zaterdag op de tribune kan het gewoonweg niet misgaan en het is dan ook gewoon wachten op de openingstreffer, die toch echt snel moet vallen. Het is Frank Sluijmer die een grote kans krijgt, maar zijn poging om te schieten wordt langs de kant een Van Persietje genoemd, niet onterecht omdat een polletje zorgt voor een onverwachte stuit.

In de eerste helft zijn de meest opvallende mannen onze trainer Paul, die precies weet wat er moet gebeuren, Leon, die alle ballen die over de zijlijn geschoten worden klemvast heeft en een onbekende man die om een onverklaarbare reden met een kruiwagen langs het veld loopt.

In het veld is Dubbeldam heer en meester. Alliance wordt op alle fronten volledig overklast en als de scheidsrechter normaal gefloten had, hadden we halverwege de eerste helft al tegen tien man gespeeld. Een smerige overtreding terwijl de bal allang weg was, is volgens onze verder goed fluitende leidsman niet meer dan een gele kaart.

We zien de meest bizarre dingen gebeuren, zoals spelers van Alliance die eigenhandig het veld repareren en een geweldige voorzet van Denzzzzel die door een speling van het lot op de lat belandt.

Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft roept een van de spelers van Alliance dat de 1-0 erin moet, terwijl ze nog geen kans gehad hebben.

Het was een bijzondere eerste helft waarin Dubbeldam eigenlijk al met 0-3 had moeten leiden, maar het scorebord aangeeft dat er nog niet gescoord is.

In de tweede helft wordt Mahmod gewisseld voor Raffa en het eerste kwartier lijkt alleen Alliance hiervan de profiteren. Onze gewaardeerde tegenstander, die bijna geen smerige overtredingen nodig hebben om ons tegen te houden, acteert in deze periode geweldig en even lijkt het of Dubbeldam overlopen wordt.

Daniël komt onhandig in botsing met zijn tegenstander, maar als hij door onze professionele EBHO’ers in zijn ogen wordt gespoten, weet hij na tien minuten volledig blind geweest te zijn weer gewoon mee te doen.

In deze periode lukt het Alliance zelfs om de bal richting het doel te schieten, maar onze Remco heeft de bal natuurlijk klemvast. De tweede wissel van Paul vindt plaats halverwege de tweede helft, Ali moet de prachtige groen prairie verlaten en Rdy mag zijn plaats innemen.

We hopen maar dat Rdy voor de ommekeer weet te zorgen, want in deze fase gaat niets goed bij Dubbeldam. Zelfs een ingooi komt niet eens normaal het veld in.

Halverwege de tweede helft krijgt Dubbeldam een vrije trap en Alliance een tweede gele kaart. Het schot van Daan is geplaatst, maar veel te zacht; het is wel de ommekeer in deze tweede helft. Dubbeldam heeft het heilig vuur weer gevonden en onze mannen spelen met een overtuiging die zijn weerga niet kent.

Daan schiet over, een corner van Dubbeldam zorgt voor veel onrust en even lijkt Daniël de man van de wedstrijd te worden als de bal diep gespeeld wordt. In een sprintduel om de bal is de keeper van Alliance net iets sneller. Dubbeldam blijft druk zetten en Alliance weet totaal niet meer wat ze moet doen. Het wachten is op een treffer van Dubbeldam en het enige dat roet in het eten kan gooien is het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Ondanks het grote overwicht van Dubbeldam zien we eigenlijk maar weinig kansen en als Rdy de bal in de zestien in zijn voeten gespeeld krijgt, geloof niemand dat hij deze goed kan raken. Toch lukt het onze invaller op een miraculeuze manier wel en de bal eindigt tegen de touwen in het doel van Alliance.

Met nog een luttel aantal minuten te spelen staat Dubbeldam met 0-1 voor en omdat Alliance de hele wedstrijd nog geen kans gecreëerd heeft, moet de eerste periode eigenlijk wel binnen zijn.

Alliance denkt hier echter heel anders over. De drie fans op de tribune gaan helemaal los en onze tegenstander zet Dubbeldam onder druk. In de 89ste minuut krijgt Alliance een vrije trap, het schot stelt niet veel voor, maar op dit veld krijgt ook een gewoon schot nog minstens drie vreemde stuiten mee onderweg en het kost Remco dan ook de nodige moeite om de bal klem te krijgen. Na deze geweldige redding van onze keeper weten alle Dubbeldamfans dat het niet meer mis kan gaan.

Dat de scheidsrechter een klein kwartier blessuretijd bijtelt en ook de immens grote keeper mee naar voren komt, maakt niet meer uit. De overwinning van Dubbeldam komt niet meer in gevaar en als er rond zeven uur uiteindelijk afgefloten wordt, kunnen alle Dubbeldammers helemaal losgaan. De overwinning is een feit en daarmee is Dubbeldam volkomen terecht periodekampioen, een ongelooflijk goede prestatie van het team onder leiding van niemand minder dan Paul van Oosten.

Namens alle Dubbeldammers feliciteert uw verslaggever dit geweldige elftal met deze ongekend mooie prestatie.

Reageren op dit bericht: