Zaterdag 3 Zwaluwe 3 3-2

De eerste competitiewedstrijd van onze mannen van de Zaterdag 3 begon afgelopen woensdag al. ‘Dat is logisch,’ hoor ik u denken, ‘want dan trainen deze voetbalbeesten onder leiding van Edwin van Dee.’ Een logische gedachte natuurlijk, maar deze woensdag kwam Linda er achter dat ze helemaal vergeten was door te geven dat dit elftal bardienst moest draaien op deze wedstrijddag.
Waar andere elftallen aan drie maanden nog niet voldoende tijd hebben om hun bardienst rond te krijgen, was het hier binnen een dag geregeld en zo zijn een enthousiaste Steven en zijn vader stipt om acht uur bij Dubbeldam voor de eerste shift, waarbij vooral veel koffie en thee verkocht wordt in onze kantine. Ook de rest van de zaterdag staan er mannen van dit elftal achter de bar, grote klasse dat dit zo snel zo geregeld kon worden.
Tussen twee en half vijf is voetbal natuurlijk belangrijker dan de kantine en neemt uw verslaggever de honneurs waar; inmiddels is de koffie vervangen door bier en is het lekker druk, omdat ons eerste op het hoofdveld tegen Groote Lindt speelt.

Het is heerlijk voetbalweer en ondanks de vele kleine en wat grotere pijntjes staat er een volwaardig elftal op het veld, met in het doel niemand minder dan Lars. Uw verslaggever heeft niets van de wedstrijd gezien, maar gelukkig zit Linda lekker buiten en is ook onze grote nieuwe vriend van Lucas aanwezig om af en toe wat op te schrijven. Groot voordeel is dat zij wel weten hoe je Sijmen spelt, dat scheelt weer veel gemopper, hoewel het nog steeds onnatuurlijk voelt een voornaam te schrijven waar de letter ‘j’ in zit.
Maar we dwalen af, we gaan ons concentreren op de wedstrijd, waar Marco direct een goede redding van de keeper van de Zwaluwe ziet, maar ook dat zijn broer Steven goed staat te verdedigen en zelfs een keer op het doel van de tegenstander schiet, altijd weer een uniek moment in de voetbalcarrière van deze nog jonge speler. Al snel lukt het Marco niet meer om iets op te schrijven, hij wordt ontvoerd door Lucas en duikt pas na de wedstrijd weer ergens op.
Het is Dubbeldam dat de kansen creëert en het meeste recht heeft op het openingsdoelpunt, dat bij ons eerste trouwens allang gescoord is door Groote Lindt. We zien bij onze mannen een bal voorlangs gaan, een mooie kopbal na een corner recht in de handen van de keeper vallen en Evert die na een rush vanaf de middellijn op het doel schiet en daar zo’n beetje alles raakt: lat, paal en kruising, maar nog geen doelpunt.
Vlak voor rust lijkt het zowaar de Zwaluwe te zijn die tegen alle verhoudingen in na een knappe aanval weet te scoren, maar dat laat Lars natuurlijk niet gebeuren. Ook zien we opeens Lucas langs de lijn rennen, blijkbaar wil hij de tweede helft gaan vlaggen, maar vreemd genoeg zien we hem niet meer terug.

De tweede helft begint zoals de eerste helft geëindigd is, met een knappe aanval van de Zwaluwe en dit keer zijn het de vingertoppen van Lars die een achterstand voorkomen. Uiteindelijk is Selçuk het zat, hij loopt met de bal aan de voet het hele veld over om de 1-0 binnen te tikken. Na dit mooie doelpunt zien we een rare zachte bal over de keeper vliegen en staan we zowaar met 2-0 voor.
De voorspong lijkt comfortabel, maar dan is het de Zwaluwe dat een corner in één keer in het doel weet te schieten en kort daarna scoren ze een mooi velddoelpunt, waardoor de zeker overwinning opeens ver weg lijkt. Ook op het hoofdveld staan onze mannen nog met 0-1 achter en deze prachtige voetbalmiddag lijkt een voor Dubbeldam wat treurig einde te krijgen, maar dan recht eerst Dubbeldam 3 de rug en na een mooie voorzet wordt vlak voor tijd even zo mooi gescoord en staan onze mannen weer voor.
Er is nog wat tijd voor de Zwaluwe en ze doen er echt alles aan om nog een doelpuntje mee te pikken, maar waar het op het B-veld niet meer lukt en de drie punten voor Dubbeldam zijn als Rick af fluit, horen we een kabaal van jewelste als onze mannen van het eerste in blessuretijd de gelijkmaker scoren. Binnen een minuut weten onze mannen nog een keer te scoren, zodat zowel ons derde als ons eerste in de laatste minuten de overwinning over de streep trekken.
Het zijn altijd lekkere overwinningen, maar wat natuurlijk veel belangrijker is, is dat het vooral gezellig is op en langs het veld. Daarnaast is het ook prettig als Lucas gewoon weer teruggevonden wordt, maar omdat hij eigenlijk altijd wel praat, kun je gewoon op het geluid af gaan.