Zaterdag 3 Kozakken Boys 4 1-6

Nog geen uur geleden is de wedstrijd tussen onze 17-1 en Kozakken Boys gestaakt vanwege verschillende opstootjes in het veld en nu spelen onze Zaterdag 3 tegen de mannen van de vereniging uit Werkendam. We mogen ons melden op het D-veld en vanmorgen kreeg uw verslaggever al de vraag van zijn zoon Steven of hij eventueel wilde fluiten.
Omdat uw verslaggever slechts één keer in zijn leven op een groot veld gefloten heeft en dit een van de ergste ervaringen in zijn leven is geweest, geeft hij direct aan dat dit niet zal gebeuren. Vlaggen is prima, maar dat was niet nodig, maar fluiten is gewoonweg een brug te ver.
In de eerste helft zijn er nog genoeg spelers en zien we Robert Moorman als scheidsrechter over het veld rennen; als trainer heeft Edwin vandaag André bereid gevonden; hij had zijn favoriet teddybeer meegenomen en zijn zoon Lukas mocht op hem passen.

Hoewel we weten dat de tegenstander zomaar eens sterker kan zijn dan wij, hebben we veel vertrouwen op een goede afloop, omdat Noah Speelmeijer in het doel staat, maar terwijl het eerste fluitje nog maar nog geklonken heeft, heeft Davey gezorgd voor een assist waaruit onze tegenstander gescoord heeft.
Terwijl het in de dug-out gezellig is met beer en Lukas gaat Kozakken Boys gewoon op zoek naar een tweede treffer en terwijl Noah de alleen maar heeft geraakt om deze uit het net te vissen, staat het al snel 0-3. We geven achterin veel ruimte weg en daar maken de Kozakken mannen dankbaar gebruik van, de doelpunten zijn stuk voor stuk onhoudbaar. Met nog een doelpunt en een vlammend schot op de lat staat het 0-4 en Dubbeldam heeft welgeteld nog geen enkele kans gehad.
We hebben een miscommunicatie tussen de keeper en een verdediger van Kozakken Boys nodig om te scoren en als de bal voor de voeten van Selçuk valt, scoort hij de eretreffer voor Dubbeldam.

In de rust neemt Edwin afscheid van zijn mannen met enkele bemoedigende woorden en hij geeft aan dat er onderling best wat gecoacht mag worden. Naast Edwin vertrekken nog wat mannen waaronder Jake en Simon. Er blijven elf man over die kunnen voetballen, een geblesseerde Joost die nog wel kan vlaggen en omdat Arie Vermey toevallig langs kwam lopen, is hij in de tweede helft onze scheidsrechter. De spelers van beide ploegen maakten het onze scheidsrechters niet moeilijk, ze hoefden bijna niet te fluiten en de sfeer was de hele middag gemoedelijk.
Dubbeldam begint minder slecht aan de tweede helft en onze tegenstander schiet ook wat minder vaak en wat minder gericht op het doel. Noah kan in de tweede helft uitgroeien tot de held van Dubbeldam met enkele prachtige reddingen, maar ook hij kan niet voorkomen dat er nog twee keer gescoord wordt.
Ook Dubbeldam komt enkele keren gevaarlijk dichtbij het doel, maar tot uitgespeeld kansen komen onze mannen niet. Het is wel veel aantrekkelijker om naar te kijken dan in de eerste helft en terwijl Lukas nog steeds rond de dug-out aan het rennen is, zien we een schot tegen de paal dat in de rebound binnengetikt wordt door Kozakken Boys en na twee mooie reddingen van Noah wordt het toch nog 1-6, waar het trouwens bij zal blijven vandaag.
Even lijkt Robert Mol het tweede doelpunt voor Dubbeldam te maken, maar als hij alleen voor de keeper opduikt, staat ook deze man paraat om deze kans onschadelijk te maken. Daarna moet de keeper de bal nog overtikken na een kopbal van een van onze mannen.

Het was onze laatste wedstrijd in dit bekertoernooi en vandaag hadden we geen enkele kans tegen de sympathieke mannen uit Werkendam. Het was een heerlijk middagje op een zonovergoten D-veld en we kijken met veel plezier uit naar de competitie.