Het zijn bijzondere weken voor het Nederlandse voetbal. Omdat het Ajax lukt om af te rekenen met tweederangs-clubjes uit Spanje en Italië heeft de KNVB besloten om alle wedstrijden de komende weken te gaan verplaatsen. De kans is heel groot dat er een algeheel voetbalverbod gaat komen in de weken voor en na de halve finale van Nederlands Trots in Europa.
Gelukkig duurt dit nog even, zodat zowel onze Zaterdag 4 als onze Zondag 3 gewoon de wei in mochten voor hun eigen bekeravontuur. Hoewel beide ploegen in het weekend op verschillende dagen spelen, ziet elke Dubbeldammer natuurlijk graag dat zowel onze vierde als ons derde doorgaat naar de volgende ronde.

Als eerste speelde ons vierde afgelopen dinsdag tegen het zevende van Pelikaan. Na de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al voorbij. Onze mannen mochten met een bakje lauwe thee proberen de 3-0 achterstand te verwerken en amper het veld in voor het vervolg van deze wedstrijd liepen ze tegen een vierde doelpunt aan. Ondanks deze 4-0 achterstand lieten onze mannen het op het slechte veld niet gebeuren dat ze met gruwelijke cijfers afgedroogd werden. Winnen was geen optie meer, maar strijden voor een acceptabel resultaat zat er gelukkig nog wel in.
Sebastian van Lare schoot met een streep van een meter of veertig de perfecte eretreffer binnen en nadat Pelikaan de marge weer vergroot had naar vier doelpunten was het Guyon Maissan die voor de eindstand van 5-2 tekende.

Twee dagen later mochten de mannen van het derde proberen revanche te nemen tegen het tweede elftal van Theole. In de kantine kwam al ruim voor de wedstrijd een enthousiaste Theoler binnen die op bijna elke vraag die hij stelde van Karin hetzelfde antwoord kreeg. Of er iets te eten was? Of we een oplader hadden voor hem?
Ook een vrolijke fan, die zijn lievelingsdrankje wilde bestellen kreeg van Karin hetzelfde antwoord: ‘Nee.’
Alleen op de vraag of de Theoler een pennetje mocht lenen om de opstelling te perfectioneren, kreeg hij een positieve reactie. De vraag zal altijd blijven of dit pennetje uiteindelijk het verschil heeft gemaakt, feit is in elk geval dat onze mannen met één doelpuntje meer een soortgelijk resultaat behaald hebben als ons vierde. Met 3-5 was onze tegenstander te sterk en zo eindigde deze week voor twee Dubbeldamelftallen het bekeravontuur.

Juventus, Manchester United, Manchester City, Porto en Dubbeldam: het is mooi rijtje.