Wat heeft Hellevoetsluis te maken met Dubbeldam?
Op het eerste gezicht zou je zeggen: helemaal niets en tot enige tijd geleden was dit ook zo, maar omdat deze akelige plaats bestaat, hebben zich donkere wolken boven onze mooie vereniging samengepakt. Onze onvolprezen boekenlezer en -schrijver Joey Bakker, bij veel spelers van onze Zaterdag 1, Zondag 1 en jeugdelftallen beter bekend als de Psycho-therapeut, heeft zich laten verleiden door de naam van dit ver weg gelegen dorp.
We hopen maar voor Joey dat hij niet denkt dat de naam ook maar iets met de duivel te maken heeft, de naam Helle is gewoon een verbasterring van het Romeinse woord Helinium, de naam voor de monding van de Maas en Waal in die tijd.
Maar we dwalen af, net als Joey gaat doen. Onze vriend laat een leegte achter die we op moeten vullen en we roepen iedereen op om na te denken over opvolgers, want een verzorger vinden voor zowel de Zaterdag 1 als de Zondag 1 lijkt op voorhand een onmogelijke opgave. Dus iedereen die iemand kent of zelf interesse heeft, mail naar secretariaat@vvdubbeldam.nl.
Joey heeft aangegeven dat iedereen die interesse heeft door hem opgeleid kan worden in de komende maanden. Dus ervaring is niet per se nodig, wel enthousiasme en tijd.

In het eerste weekend van februari mogen onze oneven Zaterdagelftallen vast aan het gras ruiken. Ons tweede mag was volgende week zijn gezicht laten zien en het vierde pas over twee weken, maar dat is logisch. We gaan eens kijken naar de verrichtingen van onze drie seniorenteams die onze kleuren vandaag verdedigd hebben.

Zaterdag 5 – Streefkerk 3 0-2
Hieronder kunt het verslag van Jolanda lezen over de verrichtingen van onze Zaterdag 5; misschien nog goed om te weten dat Streefkerk de koploper in deze competitie is.

Bij aankomst dachten we dat deze wedstrijd al begonnen was omdat de gemoederen hoog opliepen, maar dat bleek Dubbeldam 17-4 te zijn 🙃🙃
Alle gekheid op een stokje, Dubbeldam mag aantreden tegen de koploper.
De wedstrijd hobbelt wat op en neer en Dubbeldam kreeg best kansen, maar Streefkerk maakt er voor rust 0-2 van.
De tweede helft zagen we een zoekend Dubbeldam maar ze kregen niet wat ze verdienden en eindigt de wedstrijd in 0-2.
Zijn wij gewend om naar de geweldige keeper Marco van de 17-1 te kijken, deze keeper Valentijn kan er ook wat van en vandaar wil ik hem een compliment geven, hij is begin dit seizoen begonnen en we zien hem iedere week groeien en hij heeft er vandaag toch knap een paar ballen uitgehouden 👍

Pelikaan 7 – Zaterdag 3 2-2
Onze tweede elftal was zo slim om vandaag uit te spelen, omdat het vandaag thuis onmogelijk leek om punten te pakken. Dat het niet gelukt is om te winnen, is jammer, maar gezien de stand op de ranglijst alleen maar logisch.

Zaterdag 1 – NOAD’67 1 1-2
Noad’67 is een voetbalvereniging uit Zeeland, vanuit Dordrecht gezien vlak achter Steenbergen. De fans zijn in onze kantine trots op hun afkomst en hopen vooraf dat ze met een goed gevoel, en dus drie punten in de tas, terug kunnen reizen naar Sint Philipsland. Spijtig genoeg voor de fans van Dubbeldam is dit ze ook gelukt ook.
Het was vandaag qua weer een vreselijke dag, het is amper droog geweest en ook deze wedstrijd was voor de fans van Dubbeldam amper hartverwarmend te noemen. Volgens een enkele fan heeft ons eerste elftal maar een kwartiertje echt gevoetbald en laat in dat kwartier de aansluitingstreffer gemaakt zijn. Het was te laat en te weinig, zodat we ons maar richten op volgende week als onze mannen uit mogen spelen tegen de nummer laatst. Eerst maar hopen dat de wedstrijd doorgaat en dan maar hopen op een team dat overtuigend voor de volle drie punten wil gaan.