Vandaag was het dan zover, op deze mooie Hemelvaartsdag moesten onze meiden om half 11 gaan strijden voor een plek in de finale van de beker. Dit moest gaan gebeuren tegen Zeelandia Middelburg Mo13-1. Om kwart voor 10 komen onze meiden, alle 15, één voor één erg zenuwachtig de kantine binnen. Als dan duidelijk wordt dat we ook nog eens op het hoofdveld spelen stijgt de spanning nog meer.

Er zijn aardig wat supporters gekomen om onze meiden naar de overwinning te schreeuwen, maar daar zullen onze meiden nog hard voor moeten werken.

Al snel blijkt dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden als we al na 3 minuten spelen met 0-1 achter komen. De zenuwen nemen het spel over en hier weet de tegenstander goed gebruik van te maken. We zullen dus gauw de spanning van ons af moeten laten vallen en wat terug gaan doen.
Dit duurt erg lang, Dubbeldam heeft duidelijk meer kansen maar het afmaken lukt allemaal net niet. In de 20e minuut is het dan toch raak, een rotzooitje in de 16 meter van de tegenstander zorgt ervoor dat Anouk een vreemd balletje kan schieten die toch nog van richting veranderd wordt door de verdedigster van Zeelandia en de bal gaat het doel in 1-1.
Het spel gaat gelijk op maar langzaam komen onze meiden in de wedstrijd. Het is Elise die ons net voor rust (28e minuut ) op een 2-1 voorsprong brengt na een geweldige loopactie, en zo gaan we met een iets rustigere hartslag de rust in.

Na een snelle peptalk van trainer Davey moet hij toch echt weg omdat hij in het doel van IFC moet gaan verdedigen in Nuenen. Natuurlijk baalt hij hiervan maar gelukkig kan hij het aan zijn geweldige assistentes Savanna en Jami overlaten.

Na de rust maakt Zeelandia de 2-2 door slordig verdedigen van dubbeldam, als dit maar niet weer op penalty’s uit loopt… Maar dan in de 44e minuut gaat Fiënne op pad met de bal. Ze weet Elise te vinden voor het doel en we zijn weer de leidende ploeg 3-2.

Nog eentje erbij voor de zekerheid zal fijn zijn. En dit gebeurt in de 54e minuut. We weten inmiddels dat Elise snel is, zelfs zo snel dat de trainer van de tegenstander vind dat ze beter op atletiek kan gaan. Nou laten we dat maar niet doen want wij hebben haar veel ste hard nodig, want met deze snelheid weet ze menig verdedigster te passeren en ook dit keer gaat ze iedereen voorbij en maakt 6 minuten voor tijd de verlossende 4-2 wat dus betekend .. WE ZIJN DOOR NAAR DE FINALE !!!

Tegen wie is nog even de vraag, Boxtel speelt op donderdag 17 mei om 18:30 thuis tegen Madese boys.

Maar meiden het maakt niet uit, wij zijn al trots dat jullie zo ver zijn gekomen.